Meniu

Cum vă protejați împotriva alergiilor?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 9

Alergiile pot fi o condiție frustrantă pentru mulți oameni. Cele mai frecvente alergii sunt la polen, mucegai, praf și păr de animale de companie.

Alergiile pot provoca simptome precum strănut, mâncărime și lăcrimare. Unii oameni au alergii severe care pot cauza dificultăți de respirație și chiar anafilaxie.

Alergiile pot fi tratate cu medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminice și spray-uri nazale. Unele persoane pot avea nevoie, de asemenea, de medicamente pe bază de rețetă sau de injecții pentru alergii.

Asigurați-vă că vă spălați pe mâini înainte de a mânca sau de a bea ceva.

Toată viața am suferit de alergii. De fiecare dată când mănânc sau beau ceva, trebuie să mă asigur că mâinile mele sunt curate mai întâi. În caz contrar, voi începe să simt mâncărime în gât și îmi vor lăcrima ochii. Nu este o experiență plăcută.

A mă asigura că mă spăl pe mâini înainte de a mânca sau de a bea a devenit o a doua natură pentru mine. Întotdeauna pun un punct de a face asta, indiferent unde mă aflu sau ce fac. Este doar ceva ce trebuie să fac pentru a evita alergiile.

Cele mai citite articole

Poate fi un pic de durere, dar este mai bine decât să te confrunți cu alergiile în sine. Deci, dacă ești vreodată în preajma mea și mă vezi spălându-mă pe mâini înainte de a mânca sau de a bea, acum știi de ce!

Folosiți un antihistaminic dacă aveți simptome de reacție alergică.

Dacă aveți simptome ale unei reacții alergice, cel mai bine este să luați un antihistaminic. Antihistaminicele pot ajuta la ameliorarea simptomelor unei reacții alergice, cum ar fi mâncărime, umflături și dificultăți de respirație. Ele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției reacțiilor ulterioare. Când sunt luate devreme, antihistaminicele pot fi foarte eficiente în tratarea alergiilor. Cu toate acestea, dacă simptomele dumneavoastră sunt severe, poate fi necesar să solicitați asistență medicală.

Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate.

Una dintre cele mai bune metode de a evita alergiile este de a evita să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate. Alergiile pot fi cauzate de o serie de lucruri, inclusiv polen, praf, păr de animale de companie și multe altele.

Dacă sunteți alergic la ceva, este posibil să aveți simptome cum ar fi strănut, mâncărime, ochi lăcrimați și un nas care curge. Unele persoane pot avea, de asemenea, dificultăți de respirație sau umflarea feței, buzelor sau limbii.

Dacă credeți că ați putea fi alergic la ceva, este important să consultați un medic pentru a putea beneficia de tratamentul adecvat.

Sursa: Ciomirtan

Cele mai citite articole