Meniu

Sunt dispozitivele medicale de ajuns pentru a deschide o clinică medicală?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

9 luni în urmă 2

Sunt dispozitivele medicale de ajuns pentru a deschide o clinică medicală?

Deschiderea unei clinici medicale nu este un lucru simplu de realizat. Chiar și atunci când vrei o simplă clinică specializată, care să ofere doar un tip de serviCciu, lucrurile tot nu sunt ușoare.

De exemplu, ai nevoie de un număr de înregistrare obținut de la entitățile medicale aferente. Apoi, trebuie să ai puse în ordine toate aspectele legale ale unei astfel de afaceri. După, trebuie să ai în vedere costul asistenților medicali și a cheltuielilor lunare sau anuale – dar nu numai.

Consumabilele sunt relativ ieftine, dar sunt necesare în cantități destul de mari, în special în orașele suprapopulate/aglomerate. Apoi, echipamentele medicale sunt incredibil de scumpe. Vei fi uimit când vei afla cât costă un aparat RMN sau un robot chirurgical! Tehnologia modernă medicală nu este nicidecum accesibilă.

Desigur, costul specialiștilor nu trebuie uitat nici el, pe lângă cel al dispozitivelor. https://lbnmedical.com este totuși o soluție la care clinicile pot apela pentru a reduce din aceste costuri. Acest furnizor pune la dispoziție dispozitive medicale de tip imagistic second-hand și restaurate, precum și părți necesare reparațiilor acestora.

Care sunt cele mai scumpe echipamente medicale? Costuri care nu pot fi ignorate!

Trebuie să-ți faci griji în privința dispozitivelor medicale de bază și avansate, ambele fiind necesare, încă de la început. Investiția într-o clinică medicală este fără doar și poate una semnificativă și care necesită un efort imens din parte tuturor celor implicați!

Medicina – domeniul medical – este din mai toate punctele de vedere un lucru scump. Deseori, nu scapă ușor de cheltuielile acesteia nici pacienții, dar mai ales nici persoanele care administrează o clinică medicală.

Astfel, trebuie să fii complet pregătit pentru această aventură. Mai jos vei găsi costurile unor echipamente de care s-ar putea să nu te poți lipsi, după cum s-ar spune. Desigur, nu uita de faptul că aceste echipamente sunt doar unul dintre aspectele necesare unei clinici medicale profesionale.

Roboții chirurgicali

Roboții de tip chirurgical reprezintă o adevărată revoluție în domeniul medical. Cei mai cunoscuți sunt echipamentele care poartă numele daVinci. Acești roboți sunt capabili de operații chirurgicale cu foarte puține intervenții din partea personalului medical.

Desigur, costurile sunt pe măsură. Mai exact, o clinică trebuie să achite în jur de 2 milioane de dolari pentru a avea un astfel de robot. Apoi, conform surselor, consumabilele și mentenanța echipamentului implică costuri de aproape jumătate de milion de dolari anual.

Cele mai citite articole

Până și instruirea personalului medical în vederea folosirii echipamentului costă în jur de 6000 de dolari anual. Astfel, utilizarea de asemenea roboți implică mult mai mult decât achiziționarea lor.

Aparatul RMN INUMAC

Am putea vorbi despre aparate RMN obișnuite, care costă în jur de 1-2 milioane de dolari. Totuși, vom vorbi și despre cel mai scump aparat RMN din întreaga lume – aparatul INUMAC. Acesta vine însoțit de un preț de aproximativ 300 de milioane de dolari.

De ce este acesta atât de scump? Aparatul RMN INUMAC are posibilitatea de a analiza o zonă cu suprafața de 0.1 mm și poate detecta orice mișcare produsă în zona respectiv în interval de 0.1 secunde. Un aparat obișnuit analizează zone cu suprafața de 1 mm și detectează schimbările în interval de 1 secundă.

Un astfel de aparat INUMAC este de aproximativ patru ori mai puternic decât cele mai puternice aparate RMN obișnuite. Astfel, deși o investiție semnificativă, este una care îți va pune clinica medicală în prim plan pe piață.

Aparatele de mamografie 3D

Acestea sunt aparate cu raze X care realizează radiografii asupra sânilor, în vederea detectării corespunzătoare și din timp a cancerului de sân. Aparatele de mamografie 3D sunt un avans tehnologic important deoarece permit vizualizarea structurii interioare a sânului în format 3D. Formatul 3D, spre deosebire de cel 2D, oferă o imagine detaliată asupra schimbărilor care pot apărea.

Un astfel de aparat costă aproximativ 800 de mii de dolari. Într-adevăr, nu este atât de scump ca alte dispozitive medicale menționate, dar o clinică specializată va avea nevoie de mai multe aparate de acest tip, după caz. Deși cel mai ieftin dispozitiv medical din această listă, acesta tot poate prezenta un cost semnificativ pentru clinicile care nu au sponsorizări sau investiții majore.

Concluzie

Acestea au fost patru dintre cele mai scumpe echipamente medicale disponibile în momentul de față. Desigur, majoritatea celor menționate sunt aparate specializate, prezente în clinici moderne. Cele mai multe clinici apelează la echipamente de bază sau obișnuite care pot oferi aceleași rezultate, cu câteva diferențe, desigur.

Deschiderea unei clinici, pentru cei interesați, devine un proces mult mai ușor dacă se apelează la furnizori de dispozitive second-hand. Furnizorul menționat la începutul acestui articol poate ajuta antreprenorii să reducă din costurile necesare deschiderii sau echipării unei clinici specializate.

Apoi, un răspuns direct la întrebarea din titlu ar fi nu. Dispozitivele medicale, scumpe sau nu, nu sunt de ajuns pentru a deschide o clinică medicală. Într-adevăr, acestea sunt esențiale pentru a aduce o clinică la standardele aferente industriei, dar dispozitivele și echipamentele nu funcționează singure.

Atât costul angajaților, cât și cel al consumabilelor de calitate superioară pot fi provocări la fel de dificile. Va trebui să le gestionezi, indiferent de situație!

Cele mai citite articole