Meniu

5 aspecte fizice care pot fi rezolvate cu ajutorul chirurgiei estetice

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 9

5 aspecte fizice care pot fi rezolvate cu ajutorul chirurgiei estetice

Într-o lume în care aspectul fizic joacă un rol important, este firesc să ne dorim să arătăm cât mai bine. De aceea, orice mici imperfecțiuni pot avea un puternic impact emoțional, iar multe persoane caută diverse metode de a le îndepărta sau ameliora. Apelând la un chirurg estetician, poți găsi soluții pentru a rezolva aceste mici probleme și a te simți din nou bine în pielea ta. Iată câteva aspecte ce pot fi rezolvate cu ușurință prin chirurgie estetică. Ia legătura cu un specialist și află dacă poți urma și tu procedurile.

1. Nasul proeminent

Multe persoane se arătă nemulțumite cu privire la aspectul, forma și mărimea nasului lor. De aceea, apelează la chirurgii esteticieni pentru o procedură ce poartă numele de rinoplastie. Cu ajutorul acesteia, se pot corecta eventuale deformări, fie congenitale, fie apărute în urma unor traumatisme, se poate remodela țesutul și se pot reduce dimensiunile nasului, astfel asigurând un aspect mai armonios și o echilibrare a proporțiilor feței. Rinoplastia poate fi combinată și cu alte intervenții, precum septoplastia, pentru a îmbunătăți funcția respiratorie. 

2. Sâni prea mici, prea mari sau asimetrici

Intervențiile asupra sânilor se numără printre cele mai populare proceduri chirurgicale estetice efectuate în întreaga lume.  Femeile care doresc să realizeze modificări la nivelul sânilor au acum mai multe opțiuni. Ele pot apela la intervenții de augmentare mamară (mărirea sânilor), de mastopexie (lifing mamar sau ridicarea sânilor) sau de corectare a asimetriei utilizând implanturi mamare. Există și o variantă nechirurgicală, și anume utilizarea de grăsime proprie pentru a remodela regiunea mamară. Procedura se poate alege în funcție de preferințe, dar și de situația fiecărei paciente.

În timp ce multe femei își doresc sâni mai mari, altele se pot simți complexate în cazul unor dimensiuni gigant. Sânii foarte mari pot provoca un disconfort semnificativ din punct de vedere fizic și pot crește riscul de apariție a unor afecțiuni grave. Însă, ele pot apela la procedura de reducție mamară pentru a îndepărta o parte din țesutul adipos, precum și excesul de piele care se poate forma.

3. Grăsimea abdominală sau din alte regiuni

Grăsimea localizată în anumite regiuni poate, deseori, să fie greu de îndepărtat, chiar și prin dietă și exerciții fizice. În cazul în care țesutul adipos persistă, acesta poate fi îndepărtat printr-o serie de proceduri. Pentru regiunea abdominală, se utilizează deseori două proceduri combinate: liposucția, pentru absorbția grăsimii, și abdominoplastia, pentru remodelarea abdomenului și îndepărtarea pielii în exces. Liposucția poate fi utilizată cu succes și pentru alte zone, precum regiunea gușei. Alte zone unde se poate interveni și se poate realiza liftingul țesuturilor sunt coapsele și brațele (unde putem vorbi despre brahioplastie).

4. Pleoape căzute

Pleoapele căzute pot produce un aspect îmbătrânit și obosit al feței și, în cazurile mai severe, pot chiar să obstrucționeze câmpul vizual. În această situație, se poate apela la blefaroplastie. Aceasta poate presupune îndepărtarea pielii în exces și ridicarea pleoapelor superioare, dar se poate interveni și la nivelul pleoapelor inferioare, la nivelul acelor pungi care se formează deseori sub ochi. Poți urma o procedură de blefaroplastie în cadrul clinicii Cosmedica din Baia Mare, realizată de medici de renume din domeniul chirurgiei estetice și plastice.

5. Ridurile

Cele mai citite articole

Apariția ridurilor este un moment mult temut de către mulți. Din fericire, chirurgii esteticieni ne sar în ajutor cu o serie de proceduri menite să redea chipului aspectul tânăr și să ajute la netezirea acestor semne de îmbătrânire. În cazul ridurilor profunde, care pot fi corectate mai dificil prin metode mai puțin invazive, se poate apela la lifting chirurgical. Procedura constă în realizarea câtorva incizii la nivelul feței, desprinderea și repoziționarea pielii pentru a elimina pliurile, dar și în îndepărtarea țesutului cutanat în exces. Rezultatul va fi unul impresionant, iar fața va căpăta un aspect mult întinerit.

Chirurgia estetică oferă soluții personalizate pentru a corecta diverse aspecte de ordin fizic de care pacientul nu este mulțumit, sporindu-și încrederea în sine. Dacă dorești să afli mai multe despre aceste proceduri și cum te pot ajuta să vă simțiți mai bine în pielea ta, nu ezita să îți faci o programare la un specialist.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole