Meniu

Care sunt principalele proprietăți ale sucului de aronia

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 0 173

Purtând în spate renumele de remediu al fructului arbustului aronia (scoruș negru), sucurile naturale din acest fruct nu fac decât să ducă mai departe faima de medicament natural al acestuia.

Dar, dacă în secolele trecute locuitorii din America de Nord și Europa se bucurau de beneficiile consumului regulat al acestor fructe, cum putem trage foloase noi, cei prinși în în vârtejul unei lumi în continuă schimbare? Iată mai jos principalele atuuri ale sucului de aronia de pe urma cărora și tu poți beneficia.

Hrănitor și super-sănătos

Fructul aronia - Hrănitor și super-sănătos

Fructele scorușului negru au o mulțime de virtuți medicinale, iar cele  mai multe dintre acestea sunt transferate sucului de aronia. În primul rând, sucul este un adevărat pachet energetic pe care îl poți îngurgita fără să îți pui în pericol forma fizică. Conținutul ridicat de vitamina C și K îți vor îmbunătăți  tonusul fizic, în vreme ce manganul, carbohidrații, fibrele, caloriile și antioxidan’ii vor da un impuls sistemului tău imunitar. În plus, valoarea 0 a grăsimilor conținute îți garanteaza o formă fizică de invidiat.

Previne apariția unor boli severe

Previne apariția unor boli severe

Antioxidanții conținuți de sucul aronia, dar și alte substanțe natural îi ajută pe cei care consumă frecvent această băutură să evite apariția unor boli severe, cum ar fi cancerul sau diabetul. Grație efectului antioxidant al  extractului fructelor aronia, din care se produce sucul cu același nume,  multiplicarea celulelor canceroase, în cazul pacienților cu cancer de sân sau cancer de colon, se reduce considerabil.

Alte studii efectuate pe animale de laborator au înregistrat rezultate uimitoare în revenirea apariției diabetului, lupta împotriva rezistenței la insulină și reducerea nivelului de glucoză în sânge, ajutând implicit la reducerea cazurilor de obezitate.

O doză de stabilitate

Aronia - O doză de stabilitate

Cercetătorii au mai stabilit și că o dietă care să includă consumul constant de suc aronia are beneficii asura presiuni arteriale, a bolilor cardiovasculare și poate remedia starea unor pacienți afectați de diverse boli ale ficatului și sistemului digestive.

Este un bun mod de a-ți asigura o doză de stabilitate în prevenirea și ameliorarea unor afecțiuni care sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre.

Ce conține de fapt sucul de aronia?

Ce conține de fapt sucul de aronia?

Prelucrarea fructelor aronia pentru obținerea sucului transfer aproape integral vitaminele și minerale din fruct în această băutură pe care o poți consuma ori de câte ori simți nevoia să îți încarci bateriile.

La capitolul vitamine, sucul de aronia se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C, vitamina, K, acid folic, vitaminele B1, B2, B3 (niacin) B5 (acid pantotenic) și B6, precum și un mix de tocoferoli naturali (vitamina E).

Spectrul mineralelor include sodiu, potasiu, magneziu, fierz, zinc și calciu în cantități care îți asigură o rezistență fizică de admirat. Toate aceste substanțe natural fac din sucul aronia un supliment alimentar pentru o viață sănătoasă și activă. 

Secretul unui ten perfect

Secretul unui ten perfect

Cele mai citite articole

După o serie de comparații științifice effectuate pe mai multe tipuri de fructe, aronia s-a dovedit a avea un continut de polifenoli naturali (antioxidanți) de 143 de ori decât media.

Efectul polifenolilor naturali se face simțit în reducerea inflamațiilor, eliminarea virușilor și fungilor, dar mai ales în asigurarea unui ten perfect.

Cu alte cuvinte, poți face minuni estetice pentru modul în care arăți fără să apelezi la trucuri cosmetic. Iar rezultatele consumului de suc de aronia te vor uimi și pe tine: cât mai puține riduri, o piele fermă și strălucitoare fără niciun fel de artificiu chimic.

De altfel, efectele ar trebui să depășească orice artificiu cosmetic, câtă vreme industria de profil nu a reușit decât cu mari eforturi să stabilizeze polifenoli naturali în produsele cosmetic de îngrijire a pielii.

Așa că, de ce nu ai profita de ceea ce natura îți servește pe tavă pentru a avea un aspect cât mai… natural?

Urmând ritmul naturii

Urmând ritmul naturii

În cele din urmă, toate avantajele introducerii sucului aronia în dieta ta regulată nu face decât să te pună în deplină concordanță cu natura, așa cum și indienii Apași profitau de toate aceste bogății adăugâng fructele scorușului în alimentația lor.

Avantajele tale vor fi multiple: vei simți o stare de bine general dată de complexul de vitamine și minerale ale acestei băuturi, riscul de obezitate scade uluitor grație proprietăților sucului, previi apariția unor maladii, iar sistemul tău imunitar câștigă teren pe zi ce trece, poți trata anumite afecțiuni supărătoare fără a cheltui bani pe medicamente, modul în care arăți va reflecta exact starea de bine indusă de consumul de suc de aronia, iar asta fără a mai aloca fonduri din buget pentru diverse tratamente  cosmetic.

Cu alte cuvinte, tot ceea ce are natura mai bun la dispoziție în materie de ingredient sanatoase și vitalizante este de acum la îndemâna ta, fără eforturi majore și fără efecte secundare adăugate unui consum echilibrat al acestei băuturi. Puse în balanță, toate aceste elemente îți vor da o imagine clară a importanței pe care o are introducerea unui nutrient natural, așa cum este sucul de aronia, în dieta echilibrată a unui om modern.

Sursa Foto: Pixabay

Surse:

Material realizat impreuna cu:

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *