Meniu

Clinica Eminescu 100 – locul în care găsești rezolvarea tuturor problemelor tale de sănătate

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

8 luni în urmă 8

Clinica Eminescu 100 – locul în care găsești rezolvarea tuturor problemelor tale de sănătate

Deși pare greu de crezut, foarte mulți pacienți suferă de probleme de natură neurologică fără ca măcar să fie conștienți de acest lucru. Asta se întâmplă din cauza faptului că afecțiunile neurologice se manifestă într-un mod variat, influențând buna funcționare a celorlalte organe. Mai exact, există riscul de a obține un diagnostic greșit pentru orice altă afecțiune când, de fapt, sistemul neurologic este cel afectat și are nevoie de tratament. Consultă un medic neurolog în cadrul Clinicii Eminescu 100 pentru a avea o imagine clară asupra stării tale generale de sănătate!

Ce este neurologia?

Neurologia este ramură a medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos periferic și central, precum și probleme ale sistemului musculo-scheletic. 

Care sunt semnele ce indică faptul că trebuie să consulți un medic neurolog?

Multe dintre problemele neurologice sunt prezente în organism fără să dea semne clare în acest sens. Totuși, nedepistarea și netratarea corespunzătoare a acestora poate degenera în probleme serioase de sănătate și chiar deces. Pentru a avea siguranța faptului că eviți astfel de riscuri, în momentul în care resimți simptome precum amorțeala la nivelul membrelor, dureri de cap și amețeli, slăbiciune și stări de leșin sau dereglări ale activității motorii, să iei în calcul efectuarea unui control neurologic. Deși toate aceste semne pot fi asociate altor tipuri de afecțiuni, în multe cazuri se dovedește faptul că problema existentă are la bază afecțiuni ale sistemului nervos. 

Căror riscuri te expui în absența unor controale regulate?

Majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă o persoană poate avea la bază cauze neurologice și, pentru a combate simptomatologia, trebuie acționat la acest nivel. Chiar dacă afecțiunea existentă este în stadiu incipient sau minor, în timp poate degenera în probleme mult mai serioase precum epilepsie, boala Alzheimer sau Parkinson, nevralgie, scleroză multiplă sau atac vascular cerebral. Din acest considerent este vital să îți onorezi anual controalele neurologice de rutină, chiar și în lipsa unor simptome clare.

De ce să alegi Eminescu 100 pentru servicii neurologice?

Cele mai citite articole

Un diagnostic corect depinde de foarte mulți factori, de la pregătirea medicilor și până la aparatura utilizată în efectuarea controalelor amănunțite. La Eminescu 100 ai garanția unor servicii neurologice efectuate la standarde europene, folosind cele mai noi și moderne echipamente și tehnici de diagnosticare și tratament existente în domeniu. 

Calificarea și experiența medicilor în raport cu diverse boli și afecțiuni neurologice îți oferă siguranța faptului că te afli pe mâini bune și că se fac toate demersurile necesare pentru ca starea ta de sănătate să se mențină în parametri optimi. 

Metodologia este foarte clară în cazul fiecărui pacient, totul începând cu un control de specialitate amănunțit pentru a stabili în ce stadiu se află sistemul nervos și care sunt problemele preexistente. Ulterior, în funcție de informațiile prelevate se creionează un diagnostic pentru care se va stabili un plan de tratament personalizat, dacă situația o cere. Precizia, profesionalismul și promptitudinea sunt principalele valori de care te bucuri atunci când alegi Clinica Eminescu 100, pe lângă grija deplină de care vei avea parte de la întregul personal. 

Fă o programare online la secția de neurologie

Dacă îți dorești să investighezi în amănunt starea să sănătate ori te confrunți cu simptome care ar putea indica o problemă neurologică, poți programa oricând o vizită în cadrul clinicii Eminescu 100. Trebuie doar să completezi formularul de pe site cu informațiile personale, plus data și ora la care vrei să te prezinți la cabinet pentru un control neurologic și vei fi contactat în scurt timp pentru a primi confirmarea locului.

Ai grijă de sănătatea sistemului tău nervos prezentându-te frecvent la Clinica Eminescu 100 pentru controale de rutină!

Cele mai citite articole