Meniu

Ozonoterapia – Ce beneficii aduce această metodă de tratament?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

8 luni în urmă 15

Multe dintre problemele de sănătate dobândite pot avea ca principală cauză o cantitate insuficientă de oxigen la nivel celular, lucru care conduce la un risc ridicat de inflamație, acumulare de toxine și, implicit, îmbolnăvire a celulelor. Prin urmare, una dintre soluțiile de tratament eficient în acest caz este suplimentarea dozei de oxigen și ozon în corp cu ajutorul unor terapii alternative. Pentru servicii de ozonoterapie in Bucuresti, apeleaza la Quantica 720!

Ce înseamnă ozonoterapia? 

Ozonoterapia s-a dezvoltat ca soluție alternativă de tratament în combaterea rănilor și bolilor, durerilor și afecțiunilor cronice, dar și ca metodă de prevenție împotriva acestora. Administrarea de ozon în organism, prin diferite forme, a demonstrat o eficiență ridicată în acest sens, fără efecte adverse, fiind o opțiune alternativă la soluțiile clasice de tratament, putând fi utilizată în completarea acestora sau pentru a le înlocui complet. 

Când este benefic un tratament cu ozon? 

Ozonul este un gaz cu diferite proprietăți dezinfectante, antibacteriene și detoxifiante, reușind să ajute la tratare diverselor afecțiuni, interne sau externe. Terapia cu ozon și-a demonstrat eficacitatea în repetate rânduri în tratarea bolilor circulatorii, cardiovasculare, osoase, a infecțiilor, a rănilor cronice, dar și a afecțiunilor autoimune. 

De asemenea, terapia cu ozon este foarte benefică în tratarea bolilor gastrointestinale, datorită faptului că reduce inflamația și combate radicalii liberi existenți în corp, restabilind un tranzit intestinal sănătos.

Ozonoterapia poate fi utilizată și ca tratament adjuvant în cazul afecțiunilor oncologice, dat fiind faptul că există studii care demonstrează faptul că ozonul poate ajuta la eradicarea celulelor bolnave, împiedicând astfel răspândirea acestora. 

Terapia poate fi utilizată și în momentul în care se dorește curățarea sângelui cu ozon, ca măsură de prevenție în dezvoltarea a diferite boli. Imediat după procedură, starea pacientului este cu mult îmbunătățită, crescând nivelul de energie, iar problemele de somn, migrenele sau anxietatea sunt diminuate.

Care sunt cele mai cunoscute terapii cu ozon? 

Cele mai citite articole

În funcție de modalitatea de administrare dar și de scopul vizat, terapia cu ozon poate lua mai multe forme, însă efectul final este același; îmbunătățirea stării generale de sănătate. 

Autohemoterapia cu ozon presupune recoltarea unei cantități de sânge pentru a fi procesat, iar mai apoi reinjectat în organism. Această terapie stimulează sistemul imunitar și susține tratarea diferitor forme de afecțiuni prin întărirea organismului. 

Injecțiile cu ozon introduc acest gaz direct în sistemul circulator, prin injectări localizate, lucru ce garantează efecte vizibile imediat datorită asimilării mai rapide. Această opțiune este ideală în cazul pacienților care se confruntă cu afecțiuni ale mușchilor și oaselor, cu probleme dermatologice, vasculare sau boli infecțioase. 

Insuflațiile cu ozon presupun administrarea ozonului în organism prin intermediul unei sonde în diverse cavități ale corpului și sunt foarte eficiente în tratarea infecțiilor, a bolilor respiratorii, circulatorii și digestive.

Terapia cu ozon cu administrare topică este recomandată în cazul rănilor, infecțiilor sau arsurilor externe și poate fi efectuată fie prin umplerea cu ozon a unui sac și plasarea acestuia pe suprafața afectată, fie prin aplicarea de cremă sau apă ozonată direct pe rană pentru a-i accelera vindecarea. 

Unde pot face ozonoterapie în București? 

Dacă te afli în căutarea unei clinici de ozonoterapie, Quantica 720 își deschide larg porțile pentru tine, oferindu-ți o gamă variată de proceduri și servicii specializate cu ajutorul cărora să cunoști o îmbunătățire semnificativă a stării tale de sănătate și de bine. Medici specialiști cu vastă experiență în terapii alternative și complementare te vor ajuta să obții o imagine clară asupra situației tale actuale, oferindu-ți soluții adaptate și personalizate de tratament. 

Previi, încetinești și tratezi orice afecțiune prin intermediul soluțiilor alternative de tratament disponibile la Quantica 720!

Cele mai citite articole