Meniu

4 moduri prin care poți face față stresului

Articol scris de

3 ani în urmă 14

Te întrebi ce poți să faci când ești stresat pentru a scăpa de tensiunea care nu îți dă pace? Există, desigur, tot soiul de tehnici, unele mai interesante decât altele, care promit să reducă stresul și să îți redea buna dispoziție.

De la masajul palmelor la exerciții de stretching sau exerciții de respirație, soluțiile sunt multiple, însă nu poți scăpa de stres dacă nu acorzi organismului sprijinul de care are nevoie pentru o bună funcționare. Iată câteva metode prin care poți față cu succes perioadelor stresante:

Alege superalimente care combat efectele stresului

Stresul își pune amprenta asupra sănătății tale, iar impactul acestuia se traduce printr-un nivel scăzut de energie și un sistem imunitar slăbit. Pentru a-ți ajuta organismul să facă față stresului, poți apela la produse naturale cu un aport semnificativ de nutrienți, cum sunt suplimentele alimentare cu spirulină de calitate.

Antioxidant bogat în proteine, spirulina este o sursă excelentă de energie, cu efect detoxifiant. Aminoacizii, mineralele și oligoelementele din spirulină îmbunătățesc rezistența organismului și te ajută să scapi de senzația constantă de oboseală cauzată de stresul cotidian.

În plus, este excelentă pentru persoanele care, din cauza stresului, ajung să se confrunte și cu alte afecțiuni, precum colesterolul mărit sau diabetul. Pe lângă capsule, spirulina poate fi introdusă în alimentație sub formă de fulgi sau pulbere.

Acordă-ți momente de pauză

Stresul te poate determina să iei asupra ta mai multă responsabilitate decât poți gestiona, iar asta nu face decât să îți accentueze starea de tensiune. Învață să faci pauze când simți că evenimentele te copleșesc. Întrerupe orice activitate care îți oferă un sentiment de anxietate și reia totul treptat, astfel încât să te simți confortabil cu ritmul în care se desfășoară lucrurile.

Ai și uitat ce înseamnă să iei o pauză? Începe prin a închide telefonul, calculatorul și orice altă sursă de stres vizual sau auditiv. Ignoră absolut orice gând care are legătură cu ceea ce ar trebui să faci în momentul respectiv sau mai târziu în ziua respectivă.

Cele mai citite articole

După ce ți-ai liniștit mintea, încearcă fie să te concentrezi asupra lucrurilor care te înconjoară, fie să privești pe fereastră sau să găsești o sursă de amuzament pentru a te destinde. Poți chiar să te joci un joc sau să ieși puțin la alergat. Uneori e suficient să ieși pur și simplu pe balcon și să tragi adânc aer în piept sau să mănânci ceva bun fără să te grăbești.

Cere ajutorul în lupta cu stresul

Uneori nivelul de stres este atât de ridicat încât nu îi poți face față singur, iar asta este în regulă. Este momentul să ceri ajutor.

La locul de muncă sigur există un coleg pe care îl poți ruga să preia o parte din sarcinile tale sau să îți țină locul ca să îți poți lua o zi liberă pentru a te liniști.

Acasă, poți oricând să apelezi la un prieten sau un membru al familiei care să aibă grijă de cei mici cât timp tu ai parte de un pui de somn cum n-ai mai avut de luni bune.

Important este sa îți dai seama că nu poți mereu să le faci pe toate, iar stresul poate fi gestionat mai ușor dacă alegi să împarți povara cu cei din jur.

Evită falsele soluții

Când ești stresat, soluțiile rapide, cu efecte superficiale pe termen scurt împotriva tensiunii acumulate, pot părea extrem de atractive. Vorbim aici de consumul de alcool si de alte activități care încurajează evadarea din cotidian și ajung să te acapareze în întregime, devenind o sursă suplimentară de stres și anxietate.

Chiar dacă pe moment poți avea impresia că ai scăpat de stres și anxietate, problemele rămân aceleași. Până și jocurile pe calculator pot deveni periculoase dacă le folosești excesiv ca metodă de a evada din realitatea stresantă.

Dacă vrei să scapi de stres, trebuie să alegi acea metodă de relaxare care se potrivește stilului tău de viață și să eviți soluțiile ale căror beneficii sunt depășite în mod evident de consecințele negative.

Cele mai citite articole