Meniu

Tratament minim invaziv pentru boala parodontală sau gingivală în Brașov

Articol scris de

2 ani în urmă 8

Estimările spun că 1 din 2 români suferă de boală gingivală, cu un procent crescut care evoluează spre boala parodontală. Lăsată netratată, boala gingiilor poate duce la pierderea dinților și la alte boli inflamatorii. Află din acest articol totul despre parodontoză și boala gingiilor și vezi unde poți beneficia de un tratament minim invaziv pentru boala parodontală în Brașov!

Ce înseamnă boală gingivală?

Boala gingiilor înseamnă inflamația structurilor din jurul dinților din cauza bacteriilor din placa dentară. Cele trei stadii ale bolii gingiilor de la cel mai puțin sever la cel mai grav sunt:

  • gingivita,
  • parodontita
  • parodontita avansată.

Boala gingiilor poate fi nedureroasă, așa că atât tu, cât și medicul dentist ar trebui să fiți atenți la agravarea acestor simptome:

  • Gingii umflate, sensibile sau care sângerează,
  • Mestecare dureroasă,
  • Respirație urât mirositoare persistentă,
  • Dinți slăbiți,
  • Gingii care se retrag de pe dinte,
  • Puroi în jurul dinților și gingiilor.

Care sunt cauzele bolii gingiilor?

Toată lumea are o mulțime de bacterii în gură. Bacteriile se leagă de mucus și alte particule pentru a forma placa de pe dinți. Placa ce nu este îndepărtată la periaj și cu ață dentară se întărește și formează tartru.

În efortul de a scăpa de bacterii, sistemul nostru imunitar eliberează celule de apărare care provoacă inflamarea zonelor din jurul dinților. Pe măsură ce gingiile noastre se umflă, ele se desprind de dinți, creând mici buzunare care permit să se instaleze acolo și mai multe bacterii.

Cele mai citite articole

Răspunsul inflamator la bacteriile din gura noastră poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății noastre generale. Cercetările sunt încă în curs de desfășurare, dar studiile au arătat o legătură între persoanele care au boli ale gingiilor și nașterea prematură la femeile însărcinate, boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și boli respiratorii.

Ce poți face pentru a preveni boala gingivală?

Periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele regulate la medicul stomatolog ajută la prevenirea și agravarea bolilor gingivale.

Renunță la fumat! Fumătorii acumulează mai multă placă, dezvoltă pungi parodontale mai adânci și au șanse mai mari să piardă os din arcade.

Ai grijă de tine! Stresul și alimentația deficitară pot slăbi capacitatea organismului de a lupta împotriva infecției
Alegeți un tratament minim invaziv pentru boala parodontală sau gingivală în Brașov sau în orașul dvs.

Tratament minim invaziv pentru boala parodontală sau gingivală în Brașov

Tehnica stomatologică modernă ne pune la dispoziție multe opțiuni de tratament minim invaziv pentru pacientii cu sau fără boala parodontală ori boala gingiilor. Aceste tratamente combină îngrijirea dentară profesională, preventivă, cu o rutină de îngrijire la domiciliu.

Avantajul tratamentelor minim invazive pentru parodontoză este că poate trata bacteriile care cauzează boala într-un mod confortabil, minimizând nevoia de antibiotice sau intervenții chirurgicale.
Unde poți beneficia de un tratament minim invaziv pentru boala parodontală sau gingivală în Brașov? Recomandarea noastră este clinica dentară Dr. Jozef. Recomandările pacienților sunt întotdeauna de nota 10, iar serviciile medicale stomatologice ireproșabile au fost premiate de instituții europene de profil.

Cele mai citite articole