Meniu

TOP 4 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar de acasă

Articol scris de

2 ani în urmă 11

Obținerea suficientă a nutrienților potriviți este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te simți rău. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ți lași sistemul imunitar să sufere. De fapt, sistemele imunitare deficitare sunt ceea ce face pe mulți oameni să fie bolnavi sau să se îmbolnăvească mai grav. Un sistem imunitar slăbit poate fi cauzat de mulți factori: stres, alimentație proastă, infecții, medicamente și chiar genetică. Cu toate acestea, nu trebuie să fie așa dacă iei măsuri pentru a-ți întări sistemul imunitar. Indiferent dacă vrei să previ răceala sau să scapi mai repede de o boală existentă, întărirea sistemului imunitar de acasă este cheia pentru a te face bine mai rapid.

Iată 4 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar de acasă:

  1. Prin o dietă sănătoasă, echilibrată

O dietă sănătoasă și echilibrată nu numai că îți hrănește bine corpul, ci îi oferă și nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim. Deși nutrienții vin sub mai multe forme, toți au ceva în comun – sunt necesari pentru a îți menține sănătatea. Pentru a îți întări sistemul imunitar, include alimente bogate în vitamina C. Pe lângă faptul că este un antioxidant puternic, vitamina C este necesară pentru a îți proteja sistemul imunitar, pentru a îmbunătăți sănătății celulelor sanguine care transportă oxigen în corp. Vitaminele B sunt, de asemenea, nutrienți importanți pentru sistemul imunitar, care se găsesc în lapte, iaurt, curcan sau ton. Vitaminele B furnizează energie celulelor tale, dar sunt deosebit de importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Fierul este un alt nutrient al sistemului imunitar care este adesea trecut cu vederea, dar este esențial pentru producerea și transportul oxigenului în celule.

  1. Prin somn suficient

A rămâne bine odihnit este esențial pentru toate părțile corpului, dar mai ales pentru sistemul imunitar. De fapt, cu cât ești mai în formă, cu atât corpul tău are mai multă rezistență la viruși, bacterii și alți agenți nocivi. Asta pentru că atunci când ești obosit, sistemul tău imunitar se oprește în esență. Deci, dacă nu obți somnul de care ai nevoie, ești mai susceptibil la boli. În plus, somnul joacă un rol important în digestie, permițând sistemului tău digestiv să funcționeze la capacitate maximă.

  1. Prin sport regulat

Cele mai citite articole

Exercițiile fizice regulate pot avea multe beneficii, inclusiv întărirea sistemului imunitar. S-a demonstrat că exercițiile fizice regulate au o serie de efecte de stimulare a sistemului imunitar, inclusiv creșterea producției de anticorpi și crearea de limfocite, celule ale sistemului imunitar care distrug virusul și bacteriile. În plus, fitness-ul crește fluxul de sânge, ajutând la eliminarea toxinelor, în timp ce crește numărul de celule care ajută la combaterea infecțiilor.

  1. Perfuzii la domiciliu

Perfuziile la domiciliu sunt o modalitate alternativă de a îți stimula sistemul imunitar de acasă. Aceste produse cuprind vitamine, minerale, aminoacizi și alți nutrienți care îți pot ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor și susțin sănătatea. Astfel, folosește servicii de perfuzii la domiciliu de la TruMed.ro, care pot fi personalizate în funcție de nevoile tale. Poți folosi perfuzii de hidratare și mineralizare, de multivitamine, antioboseală sau chiar antimahmureală, dacă ai petrecut mult prea mult în weekend și ai nevoie să te simți bine înainte să mergi la muncă. Trebuie să știi că vei avea nevoie de recomandarea scrisă a medicului tău pentru un astfel de serviciu.

În concluzie, mâncarea sănătoasă, somnul suficient, exercițiile în mod regulat și chiar perfuziile la domiciliu sunt modalități ușoare de a îți stimula sistemul imunitar.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole