Meniu

Respecta regulile care te tin departe de Covid 19

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

4 ani în urmă 6

Medicii spun intotdeauna: orice boala este mai usor de prevenit decat de tratat. Acest lucru este valabil mai ales in cazul bolilor virale – multe dintre ele nu pot fi oprite cu medicamente, tratamentul lor fiind simptomatic. Adica elimina doar consecintele unei infectii virale, cum ar fi temperatura, nasul curgator, tuse. Coronavirusul nu face exceptie. Cu toate acestea, el nu are metode specifice de prevenire – la fel ca in cazul gripei si a SARS. Poti vedea astfel de preventii pe site-ul relansareresponsabila.ro

Activitati si recomandari din partea medicilor

Stim acum ca, coronavirusul este transmis nu numai de picaturile aeriene, ci si de praful aerian, dupa cum spun imunologii-alergologi. Pentru a te proteja de coronavirus, ar trebui sa respecti anumite reguli, si anume:

1. Spala-te des pe maini cu sapun. Acest lucru va ajuta la eliminarea virusurilor. Daca acest lucru nu este posibil, dezinfecteaza-ti mainile cu produse pe baza de alcool sau servetele dezinfectante. Alcoolul distruge virusurile de pe suprafata pielii.

2. Stai departe de locuri aglomerate. Incerca sa utilizezi mai putin transportul public, sa participi la evenimente de masa si sa mergi in magazine aglomerate. Daca este posibil, mergi in locul dorit pe jos sau cu masina personala. Refuza sa mergi la teatre si la cinema, la expozitii si concerte. Cumpara produse pentru o saptamana. Daca te afli intr-un loc public, pastreaza cel putin 1,5 m distanta de oameni.

Cele mai citite articole

3. Nu iti atinge ochii, nasul si gura cu mainile murdare. Virusurile, inclusiv Covid 19, patrund cu usurinta in organism prin mucoase. Daca tusesti si stranuti, acopera-ti nasul si gura cu servetele de unica folosinta. Si apoi arunca-le imediat. Daca nu ai la indemana servetele, tuseste in cotul indoit, dar in niciun caz in palma.

4. Minimizeaza contactul tactil. Nu te saruta cu nimeni, nu te imbratisa, nu iti strange mana. Ca salut, da doar din cap.

5. Poarta o masca medicala. Nu ofera o protectie fiabila impotriva virusului care intra in corpul tau, dar iti va proteja colegii de virusul tau daca il ai. Masca trebuie schimbata la fiecare 2 ore sau minim de 2 ori pe zi.

6. Nu manca fructe de mare crude si nici carne in sange. Fara sashimi, carpaccio si fripturi de sange. Carnea si pestele pot fi consumate numai dupa tratamentul termic, pana cand sunt gatite complet.

7. Du un stil de viata sanatos. Nu exista un tratament specific pentru COVID-19, dar daca ai o imunitate buna, organismul tau ii va face fata. Dormi suficient. Mananca mai multe alimente bogate in proteine, vitamine si minerale. Fa exercitii fizice, nu mai fuma si nu mai consuma alcool in exces. Fa exercitii simple de respiratie care te vor ajuta foarte mult. Seteaza-ti o alarma pentru a face acest lucru de trei ori pe zi, timp de 5 minute. 

Cele mai citite articole