Meniu

Mai bine previi decât să tratezi: 5 sfaturi pentru o piele sănătoasă

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

7 luni în urmă 4

Prevenția este cea mai ușoară cale prin care poți ține departe atât bolile, cât și imperfecțiunile pielii. Tratarea acneei, atunci când ține de factori externi, tratarea ridurilor sau a petelor pigmentare sunt sarcini dificile, care fie lasă urme pe piele, fie nu au rezultatele scontate.

Din aceste motive, cei mai mulți medici dermatologi și specialiști în estetică recomandă să adopți niște obiceiuri sănătoase, pe care să le menții pe termen lung, dacă îți dorești o piele sănătoasă și cu un aspect tânăr. Iată cele mai bune sfaturi pentru un piele fără cusur:

Protejează-te de soare

Soarele este inamicul principal când vine vorba despre sănătatea pielii. Expunerea constantă la razele UV în intervalul orar 10:00-16:00 te predispune la apariția ridurilor, a petelor pigmentare, la scăderea elasticității pielii și chiar și la apariția cancerului. Cu alte cuvinte, soarele îmbătrânește pielea mult mai rapid decât s-ar întâmpla în mod natural. Singurul moment în care te poți expune la soare și prin care pielea ta va beneficia de acest obicei este dimineața. Soarele este mai blând și ajută la producția de vitamina D, care vine cu numeroase beneficii pentru sănătate. În restul zilei, este indicat să aplici o crema cu protectie solara cu SPF de minimum 30, o dată la două ore, într-un strat gros. Altfel, te poți proteja prin purtarea de haine cu mânecă lungă și de pălării.

Urmează un ritual de îngrijire 

Stabilește-ți ritualul de îngrijire în funcție de tipul de piele pe care îl ai. Alege produse potrivite pentru tipul tău de ten și, indiferent de categoria în care te încadrezi, este indicat să respecți următoarea ordine a aplicării produselor: demachiere cu o apă micelară sau cu o loțiune, curățarea tenului cu un gel, aplicarea unui toner, folosirea unui serum și, la sfârșit, aplicarea unei creme. Indiferent de ce tip de ten ai, este important să folosești o crema hidratanta pentru piele, însă ține cont de un aspect: textura acesteia. Dacă ai un ten gras, este indicat să te orientezi către o textură mai ușoară, de tip gel. În schimb, tenul uscat are nevoie de o cremă densă, ultra hidratantă. În ceea ce privește pielea de pe corp, este recomandat să nu te speli cu apă fierbinte, deoarece vei îndepărta uleiurile naturale ale epidermei. De asemenea, evită utilizarea săpunurilor dure și nu îți usca pielea prin frecare. Tapotează ușor cu prosopul pe suprafața acesteia și aplică o cremă hidratantă imediat după duș, când porii sunt încă deschiși.

Renunță sau nu te apuca de fumat

Cele mai citite articole

Fumatul îmbătrânește pielea și contribuie la apariția prematură a ridurilor, deoarece îngustează vasele de sânge din straturile superioare ale pielii, ceea ce scade fluxul de sânge de la nivelul acesteia. Acest viciu distruge, de asemenea, colagenul și elastina, fibrele care conferă pielii tale elasticitate. Iar acestea sunt doar câteva dintre efecte, fumatul fiind extrem de nociv pentru întreaga sănătate.

Adoptă o dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă nu numai că te va ajuta să te simți bine și energică, ci va contribui și la o piele mai luminoasă și frumoasă. Consumă multe fructe, legume, cereale integrale și proteine. Totodată, încearcă să mânânci pește bogat în acizi grași Omega-3 și să reduci consumul de carbohidrați rafinați, pentru un ten tânăr, timp îndelungat. Hidratarea este, de asemenea, extrem de importantă pentru funcționarea normală a organismului și pentru o piele cu aspect sănătos.

Evită stresul

Un nivel ridicat de stres îți va scădea imunitatea și va încuraja apariția bolilor de piele, care se tratează doar cu ajutorul unui medic dermatolog. Așadar, este important să îți acorzi timp pentru relaxare și odihnă, iar aceste obiceiuri se vor reflecta pe pielea ta.

Prin urmare, un stil de viață sănătos se reflectă în mare proporție la nivelul pielii tale. Pune accent pe alimentație, odihnă, lipsa stresului și vei vedea efectele benefice ale obiceiurilor tale în scurt timp.

Sursa foto: Freepik 

Cele mai citite articole