Meniu

5 mituri și adevăruri despre îngrijirea pielii

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

9 luni în urmă 7

5 mituri și adevăruri despre îngrijirea pielii

Demachiere, hidratare, serumuri, protecție solară, machiaj, tipuri de ten – în jurul fiecărui subiect în parte se învârt o mulțime de mituri. Dacă le luăm pe toate drept adevăruri, pielea noastră ar putea avea de suferit în timp și se va confrunta cu îmbătrânirea prematură. 

Dacă ești pasionată de îngrijirea pielii și vrei să știi pentru cine sunt potrivite serurile de fata, de ce îngrijire are nevoie un ten gras sau ce mituri circulă în lume, află mai multe în cele ce urmează:

MIT: Serumurile hidratează pielea

Rolul principal al serumurilor nu este de a hidrata pielea, ci ele sunt axate să trateze anumite probleme dermatologice  cu care te confrunți. În schimb, o cremă hidratantă are rolul de a ajuta epiderma să rețină umiditatea. În ceea ce privește serumurile, ele penetrează suprafața epidermei, după care furnizează ingrediente specifice care abordează o problemă a pielii. Alegerea unui ser de fata potrivit se face în funcție de particularitățile și nevoile pielii tale. Dacă te confrunți cu riduri fine, optează pentru retinol sau peptide iar, dacă ai tenul gras, poți alege niacinamida, care te ajută la închiderea porilor și reglarea secreției de sebum.

MIT: Machiajul zilnic îmbătrânește pielea

În trecut, acest lucru era parțial adevărat, însă, cum industria cosmeticelor a avansat foarte mult, produsele de machiaj sunt mult mai prietenoase cu pielea. De fapt, acestea chiar au rolul să ofere un strat de protecție pielii în fața factorilor de mediu. Singurul lucru care îți poate îmbătrâni pielea prematur este o demachiere incorectă sau lipsa acestui pas în îngrijirea pielii.  Este esențial să îndepărtezi de pe ten machiajul, reziduurile și sebumul acumulate pe tot parcursul zilei, deoarece blochează poriii și încurajează îmbătrânirea prematură.

MIT: Protecția solară se folosește doar vara

Cele mai citite articole

Crema cu protecție solară nu se aplică doar atunci când mergi la plajă, ci este important să o folosești zilnic și în orice perioadă a anului. Chiar și atunci când mergi la schi iarna te poți arde la soare și favorizezi procesul de îmbătrânire prematură a pielii. Așadar, pentru o piele protejată în permanență, folosește o cremă cu SPF 30 sau SPF 50 de fiecare dată când intenționezi să ieși afară.

MIT: Pielea se obișnuiește cu produsele cosmetice

Atunci când aplici pentru prima oară un produs pe ten, pare că face minuni. Însă, după ceva timp, ai senzația că nu mai are același efect ca la început. De fapt, tenul tău beneficiază în continuare de ingredientele din produsele de îngrijire, indiferent că sunt antioxidanți sau aminoacizi.Totuși, este esențial să ții cont și de tenul tău și nevoile sale, deoarece el poate suferi modificări de-a lungul timpului. Un alt factor care poate influența starea tenului tău este vremea – în sezonul rece, pielea devine mai uscată și poate avea nevoie de un plus de hidratare.

MIT: Nu este nevoie de hidratezi tenul gras

Chiar dacă tenul gras pare că nu mai are nevoie și de aplicarea unei creme hidratante,  în realitate, lucrurile stau diferit. Poate că tendința unei persoane cu ten gras este să curețe în exces tenul pentru a înlătura sebumul, însă cu acest lucru nu obții decât contrariul. Pielea ta va produce și mai mult sebum. Contrar aparențelor, și tenul gras are nevoie de hidratare, însă într-o cantitate mai mică decât celelalte tipuri de ten. Alege un produs cu o textură ușoară, sub formă de gel sau loțiune, care nu va încărca tenul în exces, dar îi va oferi hidratarea de care are nevoie.

Pe care dintre miturile de mai sus le-ai luat drept reguli de îngrijire? Acum, pentru că ești la curent cu adevărul, îți poți îmbunătăți și mai mult rutina de îngrijire, astfel încât tenul tău să primească ceea ce are nevoie și să rămână frumos pentru mult timp.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole