Meniu

Iubire in vremea internetului si a retelelor sociale

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 ani în urmă 4

Iubire in vremea internetului si a retelelor sociale

Numarul persoanelor care isi cauta jumatatea mai buna pe internet si pe retelele de socializare este in crestere, dar este posibil sa te indragostesti prin internet? Raspunsul este da, potrivit specialistilor. 

Conform matrimonialefemei.net 40% dintre relatiile care exista astazi s-au realizat pe internet. Exista o multime de aplicatii de intalniri si da, puteti gasi parteneri pe termen lung pe multe dintre ele. Este clar ca  flirtul pe internet este la moda.

Este o realitate ca multe cupluri care se intalnesc pe Facebook sau pe site-uri de „chat” se pot indragosti, dar este si adevarat ca rata despartirilor este foarte mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca odata ce cuplurile se intalnesc fizic, acestea nu coincid intotdeauna cu scopurile, ideologiile si gusturile lor.

Pe internet se creeaza profiluri false cu fotografii care in mod regulat nu apartin persoanei care scrie mesajul sau in acelasi timp pot fi adaugate sau omise informatii despre care se crede ca afecteaza apropierea de celalalt, creandu-se astfel fantezii si construirea de personalitati.diferita de cea reala.

Poti avea o relatie stabila daca ambii au retele sociale? 

Raspunsul este un da rasunator. Totul este despre consolidarea intelegerii reciproce, a respectului pentru intimitate si a loialitatii.  Platformele sociale pot fi foarte pozitive daca sunt folosite cu moderatie: ne permit sa fim la curent, sa socializam cu oameni care ne impartasesc interesele si sa ne apropiem de cei care sunt departe. Cheia va fi intotdeauna mentinerea unui echilibru si utilizarea retelelor intr-un mod pozitiv si productiv. Asa vom face dragostea sa supravietuiasca in era digitala. 

Este folosirea excesiva a retelelor sociale daunatoare in relatii?

Cele mai citite articole

Despre efectele negative ale platformelor sociale se vorbeste adesea mai mult decat despre posibilele efecte pozitive. Exista experti care ne asigura ca socializarea este in declin si ca interactionam din ce in ce mai putin unii cu altii ca urmare a hegemoniei retelelor sociale . Altii cred ca, datorita erei digitale, relatiile de cuplu nu mai sunt la fel de stabile si de durata ca in trecut ; In plus, cat de usor este sa accesezi anumite informatii si sa stabilesti contactul cu o persoana ar putea influenta infidelitatile fiind mai frecvente. 

Chiar si asa, trebuie sa ne amintim ca tehnologia este o resursa si utilizarea pe care o dam este cea care defineste daca va contribui sau va scadea din bunastarea noastra. Da, trebuie sa recunoastem ca datorita acesteia sunt facilitate diverse optiuni de comunicare, dar acest lucru nu transforma o persoana si nu ii modifica principiile peste noapte.

Cineva care este infidel fata de partenerul sau va fi oricum infidel, indiferent de utilizarea retelelor sociale. Tehnologia pur si simplu faciliteaza detectarea sau ascunderea unei inselaciuni (dupa caz), dar  calitatea relatiei va depinde intotdeauna de interactiunea, increderea, acceptarea si respectul dintre membrii sai. 

Asa cum modul nostru de a lucra, de a studia, de a relationa cu familia, de a accesa informatii si continut s-a schimbat odata cu cresterea conectivitatii fixe si mobile pe care o avem astazi; romantismul nostru inregistreaza o imediata si o amploare necunoscute pana acum.

Este clar ca romantismul prin intermediul internetului nu este un substitut pentru romantismul in carne si oase, ci se completeaza si se intareste reciproc.

Cele mai citite articole