Meniu

Cum obții rapid un job în Germania fără să cunoști limba?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 31

Mobilitatea forței de muncă este un fenomen care capătă amploare la nivel internațional. Nu mai este un secret faptul că tot mai mulți român aleg să plece în străinătate din dorința de a-și rotunji veniturile, iar Germania este una dintre alegerile frecvente ale acestora. 

Una dintre cele mai mari provocări pentru românii care vor să se integreze pe piața forței de muncă din afara granițelor țării constă în faptul că nu cunosc limba locală. Dacă ești în căutarea unui job în Germania, dar nu știi germană, iată ce poți face:

Aplică pentru posturile care acceptă și alte limbi străine

Cunoștințele de limba engleză, de exemplu, te pot ajuta să obții un job în Germania, precum și în alte state din Europa. Potrivit studiilor, mai bine de jumătate din nemți pot întreține o conversație în limba engleză, mai ales locuitorii din orașele mari. În funcție de domeniu și de gradul de pregătire pe care îl solicită jobul respectiv, te vei descurca foarte bine chiar și fără să ai cunoștințe de limba germană. De exemplu, dacă desfășori o muncă necalificată, dar și dacă ești șofer profesionist sau electrician, este foarte puțin probabil ca firmele angajatoare să-ți verifice aptitudinile lingvistice autohtone. 

Cele mai citite articole

În plus, nu doar engleza este o limbă căutate de recrutorii nemți, ci și poloneza, bulgara sau chiar rusa. Deci, dacă te interesează un job în rândul personalului culegător, al personalului din curățenie sau dacă vrei să muncești ca lucrător în depozit cunoașterea oricăreia din aceste limbi ți-ar putea fi de mare ajutor. 

Urmează cursuri de limba germană 

Contrar opiniilor, limba germană se poate învăța ușor dacă urmezi cursuri de specialitate. Așadar, dacă te gândești să îți găsești un job mai bun sau chiar să-ți construiești o carieră în cea mai populară țară din Uniunea Europeană investește în cursuri de limba germană. Specialiștii medicali care nu știu germană, personalul din domeniul serviciilor sociale care lucrează cu diverse grupuri din diferite țări dar și alte categorii de persoane care activează în multe alte sfere de lucru vor fi îndrumați și de către angajatori să învețe limba locală. 

Fără doar și poate, cunoașterea limbii germane este un atu atunci când vine vorba de a-ți găsi rapid un job în statul din centrul Europei. Deși există și posibilitatea de a obține locuri de muncă în zonă fără a știi o limbă străină, cele mai multe dintre acestea fac parte din sfera celor care nu necesită calificare. 

Cele mai citite articole