Meniu

Cum adaptăm o cameră pentru 2 copii?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 6

Cum adaptăm o cameră pentru 2 copii?

A împărți spațiul dintr-o cameră pentru 2 copii este o adevărată provocare, mai ales dacă aceştia sunt foarte diferiți? Aşadar, împărţirea camerei în diferite zone este un proces complex și destul de dificil. Fiecare copil are propriile cerințe și preferințe cu privire la spațiul personal, ceea ce face dificilă alegerea unei soluții potrivite. Pe de altă parte, regatul copiilor poate deveni un loc preferat pentru ambii copii. Ce-i de făcut în acest caz?

În crearea unei camere pentru copii, fiecare părinte investește la maximum resursele și imaginația lui pentru a crea un loc magic în care fiinţa pe care o iubește cel mai mult să poată crește. Este de înţeles cât de important este pentru un copil să aibă un loc în care nu se simte presat de regulile casei, să primească prieteni și să fie singur atunci când este necesar. Cu toate acestea, o problemă reală apare atunci când exista 2 copii. Atunci trebuie să să ţină cont nu numai de spațiu și buget, ci și de faptul că aceştia sunt diferiţi în ceea ce privește vârsta, gusturile și temperamentul.

Un părinte inteligent respectă individualitatea copiilor săi și știe cum să o respecte. Însă ce trebuie să facă atunci când nu exista multe camere disponibile şi trebuie să găsească o metodă armonioasă de convieţuire a celor 2, într-o singură cameră?

Idei utile într-o sarcină atât de delicată

În cazul în care camera este folosită de 2 băieți, cel mai bine este să se parieze pe articole sportive. Dacă există mai mult spațiu, se poate instala un cerc de baschet mic sau chiar o plasă pentru minge. Trebuie însă asigurat suficient spațiu și mai ales siguranță pentru mobilier, în timp ce copiii se joacă acolo. 

Cele mai citite articole

Fetele necesită aceeași atenție, dar au nevoie de o atmosferă de basm pentru că le place să se simtă prințese.

Pentru micile domnişoare se va putea transforma cameră într-un castel de basm. Cu siguranță, masa de ceai dintr-un colț le va oferi ocazia să se distreze mult și să se joace împreună acolo. O casă de păpuși în celălalt colț al camerei sau un fotoliu copii  va oferi individualitate și spațiu pentru fiecare dintre cele 2 fete, dacă prezintă interese diferite. Dacă iubesc aceleași lucruri, soluția este simplă – se vor lua câte 2  din fiecare. 

Amenajarea mansardei 

Dacă s-a decis amplasarea camerei copiilor în spațiul mansardei, se vor utiliza nuanțe deschise şi luminoase pe pereți și interior. Acest lucru va face mai ușoară zonarea spațiului, astfel încât se va putea crea un colț pentru fiecare dintre copii. În cazul în care exista suficient spațiu, rezolvarea problemei va consta în împărțirea camerei pe 2 niveluri. Se poate crea un colț pentru odihnă și studiu la primul nivel, creând pe peretele opus al camerei, un alt astfel de colț, dar la un nivel superior. Spațiul de sub el poate deveni un dulap minunat.

În acest fel, ambii copii vor avea propriul spațiu în care să studieze și să se relaxeze fără a interfera unul cu celălalt şi spaţiul va fi folosit la maximum. Dar un astfel de aranjament este posibil doar dacă exista plafoane înalte, care permit împărțirea camerei pe 2 nivele similare.

Cele mai citite articole