Meniu

Când este recomandat să soliciți ajutorul unui psiholog online?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 ani în urmă 0 14

Bunăstarea mentală este o componentă extrem de importantă a sănătății fiecăruia. Dacă există semne că ceva nu este în regulă, caută ajutor. Din diverse motive, o vizită personală la un cabinet sau clinică de sănătate mintală ar putea să nu îți fie convenabilă. Răspunsul la nevoile tale se poate dovedi a fi apoi sfatul unor sau chiar psihoterapia ca parte a ședințelor online.

Când să soliciți ajutorul unui psiholog online?

Situațiile complicate ale vieții, stresul sau dificultățile de zi cu zi pot necesita o vizită la un psiholog. Deși conștientizarea publicului cu privire la importanța sănătății mintale pentru starea generală este în creștere, decizia de a vorbi cu un psiholog sau psihoterapeut este uneori dificilă. Timpul de așteptare pentru o astfel de consultație sau lipsa unei clinici adecvate în zonă pot fi, de asemenea, descurajante, iar aici mediul online este util. Merită să îți depășești temerile legate de a vorbi cu un psiholog și de inconvenientele care stau în cale atunci când problemele se acumulează, situația pare fără speranță sau nu poți face față stresului.

Discuția cu un psiholog ca parte a unei vizite electronice este o soluție pe care toată lumea o poate folosi. Se dovedește a fi deosebit de util într-o situație în care ai nevoie de sfaturi rapide sau o vizită personală la birou din diverse motive se dovedește a fi dincolo de puterea ta. Posibilitatea de a contacta de la distanță un psiholog ar trebui luată în considerare de persoanele cu acces dificil la asistență de către experți, de exemplu datorită faptului că locuiesc într-un oraș mic, departe de clinica corespunzătoare.

Aspecte practice ale ședințelor psihologice online

Cele mai citite articole

Folosirea facilităților oferite de mediul online în contextul asistenței psihologice oferă beneficii practice sub forma scurtării timpului de așteptare pentru o întâlnire și eliminarea necesității de a călători la un specialist. Această soluție este, de asemenea, convenabilă, deoarece pentru unii este asociată cu un confort psihologic mai mare și un sentiment de siguranță. O conversație cu un specialist poate avea loc fără a părăsi casa ta, într-un mediu familiar și de încredere.

Pentru a te înregistra pentru o programare, tot ce trebuie să faci este să alegi un psiholog sau psihoterapeut și un serviciu specific pe care îl oferă, de exemplu, consiliere psihologică sau terapie individuală. Următorul pas este să alegi data, să furnizezi detaliile tale și să plătești serviciul. În ziua ședinței online, este suficient să contactezi un specialist cu metoda aleasă anterior.

Cum arată o conversație cu un psiholog online?

Conversația cu un psiholog în timpul unei ședințe online este similar cu consultarea tradițională – principala diferență este forma de contact cu un specialist. În funcție de preferințe, poți alege să fii contactat prin telefon, chat sau apel video. Detaliile unei astfel de ședințe depind de specialist, de tipul de problemă raportat de pacient și de tipul de vizită. Experții oferă ajutor sub diferite forme, precum consiliere psihologică, ședințe de terapie individuală sau psihoterapie pentru cupluri sau familii.

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *