Meniu

Cel mai bun lapte praf BIO – cum îl alegi şi de ce?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 94

Într-o lume în care se pune din ce în ce mai mult accent pe alimentaţia ecologică şi BIO, produsele bio sunt preferate în special de părinţii care susţin dezvoltarea armonioasă a copiilor şi creşterea sănătoasă a lor. preparatele de lapte praf bio se numără, aşadar, în topul preferinţelor celor care ştiu cât de importantă este sănătatea în creşterea şi dezvoltarea armonioasă. Laptele praf bio este disponibil pe piaţa în diverse variante, pentru toate categoriile de vârstă şi de dezvoltare, având un preţ mai ridicat decât laptele praf care nu se încadrează în această categorie, dar şi mult mai sănătos.

Laptele praf BIO oferă o diversitate de nutrienţi

Produsele de tip lapte praf Bio sunt recomandate de către medicii pediatri pentru că asigură cantitatea optimă de nutrienţi, de aceea sunt şi intens studiate înainte de a fi lansate pe piaţă, astfel încât producătorii să se asigure că au în componenţa echilibrul perfect de vitamine, minerale şi proteine, cu o formulă cât mai asemănătoare laptelui matern.

Primii ani de viaţa sunt foarte importanţi în ceea ce priveşte definitivarea sistemului digestiv şi imunitar, de aceea este esenţial ca bebeluşii să aibă o alimentaţie bogată, sănătoasă, să nu aibă carențe de vitamine sau de minerale. Formulele de lapte praf bio, bogate în fier, în acizi graşi şi bacterii benefice tractului digestiv sunt foarte căutate de către părinţi.

Laptele praf BIO protejează sistemul digestiv

O altă calitate a laptelui praf bio este aceea de a proteja sistemul digestiv extrem de fragil al bebeluşilor. Colicile abdominale devin o amintire, durerile de burtă, balonările sunt eliminate din viaţa bebeluşilor graţie folosirii formulelor de lapte praf Bio. 

Cele mai citite articole

Ingredientele organice din laptele praf îl fac uşor de digerat, ajută la reglarea tranzitului şi protejează flora intestinală.

Laptele praf BIO conţine numai ingrediente de calitate

Pe lângă motivele mai sus menţionate, există un motiv în plus pentru care părinţii aleg varianta laptelui praf bio, şi anume acela că are în componenţa numai ingrediente de cea mai bună calitate. Produsele bio, inclusiv laptele praf, au în componenţa ingrediente de cea mai bună calitate, iar efectele benefice se văd pe termen lung, pentru că sistemul imunitar al copilului este influenţat şi de calitatea alimentelor ingerate. 

De aceea, este esenţial ca bebeluşii să aibă un start sănătos în viaţă, să consume lapte praf de bună calitate, ferit de substanţe chimice periculoase.

Laptele praf BIO – cum îl alegi?

Alegerea celei mai bune formule de lapte praf bio poate deveni o provocare pentru părinţi, de aceea este important ca părinţii să ţină cont de următoarele criterii:

  • vârsta copilului – formulele de lapte praf bio sunt adaptate în funcţie de vârsta bebeluşului;
  • mod de preparare – în funcţie de vârsta bebeluşului, părinţii pot alege variantele de lapte praf bio ce se prepară cu apă, atât pentru bebeluşii mai mici, sau formulele gata preparate sau îmbogăţite cu cereale, pentru copiii mai mari;
  • toleranța bebeluşului – un ultim criteriu în alegerea formulei de lapte praf pentru bebeluşi este toleranta acestora faţă de laptele praf normal. Dacă aceştia nu reacţionează foarte bine la formulele de lapte praf normal, laptele bio, organic, de la un brand cunoscut va fi bine tolerat şi va asigura copilului o creştere sănătoasă, punând bazele unui sistem imunitar puternic.

Cele mai citite articole