Meniu

Lămpi bactericide UV – O garanție pentru controlul eficient al virușilor și bacteriilor

Articol scris de

3 ani în urmă 16

Durata de funcționare a unei lămpi bactericide UV este reglementată de producător și este dată de volumul camerei și de puterea lămpii. Funcționarea standard a lămpii UV este controlată de un temporizator. De exemplu, după pornire, lampa UV se va stinge automat, după o perioadă de 15 minute, 30 de minute sau 60 de minute, în funcție de zona camerei (de la 20 la 40 mp la un plafon standard înălţime). Prelucrarea se efectuează în absența oamenilor, după ce lampa și-a făcut funcția sa de dezinfecție. De asemenea, este necesar să stai o jumătate de oră în picioare, astfel încât ozonul din aer să se descompună, după care poți intra și ventila camera. Lampa fără ozon este aprinsă pentru timpul specificat de producător pentru o sesiune, pe baza puterii de iradiere, a volumului camerei și a scopului de utilizare.  

Lămpi bactericide UV în medicină și viața de zi cu zi

Dezinfecția cu lampa UV în medicină și în viața de zi cu zi, oferă asistență eficientă pentru dezinfecția de înaltă calitate a mediului aerian și a suprafețelor de lucru ale spațiilor în tratamentul bolilor infecțioase și în timpul epidemiilor de boli respiratorii virale, inclusiv în condițiile unei pandemii severe, așa cum este Covid 19. 

O versiune portabilă sau una montată pe perete, o lampă UV cu ozon sau cu balon de protecție uviol, sunt dispozitive cu puterea necesară și funcționalitate. Spre exemplu, din magazinul online biocomp.ro poți alege un dispozitiv bactericid UV cu 8 tuburi generatoare de lumină UV-C amplasat pe un dispozitiv mobil, cu dispozitiv de orientare 360 de grade. Tuburile Bt prezintă protecție din Teflon și sunt marca Biocomp. O astfel de lampă este eficientă pentru dezinfecția împotriva bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, drojdiilor, algelor, protozoarelor.

Cele mai citite articole

O altă lampă UV bactericid pe care o poți găsi în magazinul biocomp.ro este GERMguard care distruge microorganisme, precum bacterii, virusuri, protozoare de pe telefon, bani, carduri, ochelari, lentile de contact, chei, căști pentru telefon etc. Dispozitivele UV pentru dezinfecție trebuie utilizate corect, cu mănuși de protecție și ochelari. 

Radiația UV-C influențează structura acizilor nucleici și a proteinelor citoplasmatice. Acest lucru duce la o schimbare a structurii ADN a microorganismelor precum bacterii, viruși și ciuperci și, astfel, la neutralizarea lor completă și imediată. Lumina puternică cu lungimea de undă de 250-280 nm le distruge în câteva secunde. După cum au arătat numeroase studii de igienă, această metodă de purificare a aerului este una dintre cele mai eficiente și mai ușoare modalități de a asigura uciderea eficientă a microorganismelor. 

Lămpile bactericide UV sunt o modalitate eficientă de a elimina poluanții mici (inclusiv bacterii și viruși) din aer. Radiațiile UV ca mijloc de eliminare a coronavirusului sunt recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și de Inspectoratul Suprem de Sănătate, printre altele. 

Cele mai citite articole