Meniu

Ce piese putem gasi online pentru utilajele agricole?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

7 luni în urmă 0 6

In zilele noastre, daca ar fi sa numim un lucru indispensabil pentru toti fermierii, acesta este reprezentat de numeroasele utilaje, folosite pentru a putea lucra eficient si a obtine un randament bun. Aceasta inseamna o combina, o masina de recoltat furaje, un motocultor si, bineinteles, un tractor, care ocupa un loc central. Din pacate, toate aceste utilaje au un lucru in comun: sunt foarte scumpe la cumparare, asa ca incercati sa le folositi cat mai mult timp posibil. Prin urmare, este mai bine sa cumparati piese de schimb atunci cand apare o defectiune decat sa investiti intr-un utilaj nou. Iata cateva exemple de piese care pot fi gasite pe internet.

Piese de schimb pentru combine de de recoltat furaje

Combina de recoltat furaje este un utilaj agricol utilizat pentru recoltarea furajelor verzi (cum ar fi porumbul) si fanului. Aceasta se face cu siloz, care este un proces de conservare a plantelor prin fermentatie, in care scopul final este de a hrani animalele. 

In general, piesele care se uzeaza cel mai repede sunt cele dedicate taierii. De exemplu, rotorul care este foarte important si este format din lame. Unele sunt mai potrivite pentru taierea ierbii, altele pentru plantele cu frunze, cum ar fi porumbul. Prin urmare, este posibil sa cumparati separat lame care tind sa se uzeze rapid. De aceea, acestea fac parte din categoria pieselor de uzura pentru masini agricole. Vestea buna este ca se gasesc foarte usor piese de schimb combinatoare.

Cele mai citite articole

Din aceasta categorie fac parte si pompele de alimentare (unde viteza de rotatie va determina lungimea taierii) sau pietrele de ascutit pentru ascutirea cutitelor pentru a mentine taierea la un nivel optim. Acestea pot fi, de asemenea, achizitionate separat pentru a inlocui piesele uzate.

Exista mai multe componente care pot fi schimbate prin achizitionarea de piese de schimb. Barele de batere (care sunt dispuse de jur imprejur si pot fi inlocuite separat). Suruburile rotorului, care trebuie reasamblate cu suruburi noi si apoi echilibrate. Cosurile si concavitatile.

In afara de sistemul de treierat, va trebui sa urmariti cu atentie banda transportoare, care transporta recolta pentru a fi treierata. In cazul unei defectiuni, este posibil ca de vina sa fie lanturile, pinioanele, barele sau chiar glisiera. Dupa o inspectie a diferitelor componente, ar trebui sa puteti schimba fara probleme piesa defecta.

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *