Meniu

Beneficiile acidului hialuronic

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 12

Acidul hialuronic este cheia pentru a curăța instantaneu liniile fine și a face pielea să arate strălucitoare. Poate fi găsit în orice, de la seruri la măști de foi și chiar injectabile – dar ce anume este? Am cerut dermatologilor să ne ofere câteva informații despre acid hialuronic, inclusiv modul corect de a-l încorpora în rutina de îngrijire a pielii.

Acidul hialuronic este o substanță care este prezentă în mod natural în corpul uman. Se găsește în cele mai mari concentrații de lichide din ochi și articulații. Acidul hialuronic utilizat ca medicament este extras din piepteni de cocoș sau fabricat de bacterii în laborator.

FDA a aprobat utilizarea acidului hialuronic în timpul unor intervenții chirurgicale oculare, inclusiv îndepărtarea cataractei, transplantul de cornee și repararea unei retine detașate și a altor leziuni oculare . Este injectat în ochi în timpul procedurii pentru a ajuta la înlocuirea fluidelor naturale. FDA a aprobat, de asemenea, utilizarea acidului hialuronic pentru injectare în genunchi la pacienții cu genunchi osteoartrita. Oamenii folosesc acid hialuronic pentru diferite afecțiuni articulare, infecții ale tractului urinar ( ITU ), reflux acid , uscăciune a ochilor , dureri vaginale, îmbătrânire și multe alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină aceste utilizări.

Cum functioneazã și care sunt beneficiile acidului hialuronic?

Acidul hialuronic acționează acționând ca o pernă și lubrifiant în articulații și alte țesuturi. În plus, ar putea afecta modul în care organismul răspunde la rănire.

Utilizări și eficacitate

Cele mai citite articole

Eficient pentru:

Cataracta

Injectarea acidului hialuronic în ochi este eficientă atunci când este utilizată în timpul operației de cataractă de către un chirurg ocular.

Umflare (inflamație) și răni în interiorul gurii (mucozită orală)

Acidul hialuronic este eficient pentru tratarea rănilor bucale atunci când este aplicat sub formă de gel sau utilizat ca clătire.

Îmbătrânirea pielii

Unele cercetări arată că injectarea unui produs specific de acid hialuronic (Juvéderm Ultra Plus, Allergan) în ridurile faciale poate reduce ridurile până la un an. De asemenea, administrarea orală a unui produs care conține acid hialuronic și alte ingrediente (GliSODin Skin Nutrients Advanced Anti-Aging Formula) pe cale orală scade ridurile și daunele provocate de soare atunci când este utilizat timp de 3 luni.

Osteoartrita

Acidul hialuronic poate fi injectat în articulație de către un furnizor de asistență medicală pentru a reduce durerea și rigiditatea articulațiilor. Acidul hialuronic este aprobat de FDA pentru această afecțiune. Dar nu toți oamenii par să beneficieze de acest tratament. De asemenea, orice îmbunătățire este de obicei pe termen scurt. Administrarea acidului hialuronic în articulație nu este recomandată majorității persoanelor cu osteoartrita, dar poate fi discutată cu medicul dumneavoastră. Unele cercetări timpurii arată că administrarea de acid hialuronic pe cale orală ar putea reduce durerea la unele persoane cu osteoartrita. Dar nu toate cercetările sunt de acord.

Cele mai citite articole