Meniu

Ghidul medicului internațional: tot ce trebuie să știi înainte de a emigra

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 7

Fie că ești student la medicină în ani terminali sau profesezi deja, cu siguranță, ai luat în calcul plecarea în străinătate. Pentru viitorul tău profesional, te poți transfera într-o țară dezvoltată din punct de vedere tehnologic și nu numai, care să îți ofere salarii mai bune și condiții de muncă optime.

Dacă te-ai gândit să emigrezi și să obții un loc de muncă sigur, în calitate de medic, îți punem la dispoziție un scurt ghid care să te ajute cu toate informațiile necesare înainte de a pleca. Iată care sunt acestea:

Caută cele mai bune sisteme de sănătate din Europa

Dacă te-ai hotărât să pleci din România pentru a profesa într-o țară europeană, începe prin a căuta cele mai bune sisteme de sănătate. Alege țara în care dorești să profesezi și optează pentru sistemul care te avantajează cel mai mult.

Următorul pas constă în punerea la punct a CV-ului și a scrisorilor de intenție, pe care să le atașezi în e-mailurile trimise către secțiile spitalelor. Ține cont și de faptul că poți cere ajutorul unei agenții de recrutare a personalului medical! Aceștia se pot dovedi de mare ajutor, atunci când vrei să găsești postul ideal de medic. În plus, te vor sprijini să găsești contracte favorabile, salarii bune și bonusuri, în funcție de experiență.

Ia în calcul apelarea la o firmă de recrutare

Cele mai citite articole

Vrei să lucrezi ca medic în străinătate? Ai nevoie de obținerea unei licențe de practicare a medicinei. Și la acest capitol, o firmă de recrutare a personalului medical poate face minuni. Datorită unei astfel de agenții, poți reuși să te angajezi la spitalul care corespunde cel mai mult așteptărilor tale, indiferent că acesta este în Germania sau în Franța, state dezvoltate din punct de vedere tehnologic.

 Mai mult, o firmă de recrutare serioasă îți oferă cursuri limba germană pentru medici, se ocupă să depună toate cererile de care ai nevoie și îți programează examenele de limba străină, dacă acestea se impun. Dacă nu ai cunoștințe de limbă străină, o agenție de recrutare a medicilor te învață de la nivelul începător, astfel încât să te descurci în țara în care urmează să emigrezi.

Informează-te!

Înainte de a emigra, fii informat! Atât medicii rezidenți cât și cei care practică această meserie de zeci de ani pot pleca peste hotare. Motivele sunt numeroase – de la turele obositoare, până la banii insuficienti, care nu ajung de la o lună la alta. Oricare ar fi categoria în care te încadrezi, poți obține un loc de muncă în Europa sau în afara ei, ținând cont de faptul că multe state vestice oferă condiții mult mai bune de muncă.

Ofertele venite din străinătate pentru medicii români includ condiții moderne de lucru și standarde moderne de sănătate. Dacă vrei să obții un loc de muncă stabil, cu perspective de viitor și remunerare avantajoasă, apelează la agențiile de recrutare și pregătește-ți terenul pentru următorul pas în carieră!

Cele mai citite articole