Meniu

5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 ani în urmă 16

„Bad hair day” este un lucru cât se poate de real, nu-i așa? De cele mai multe ori, parul bogat și plin de volum al modelelor din reclamele de îngrijire a părului pare un vis. Însă experții în hair care sunt de părere că visul unui păr sănătos și strălucitor poate fi transformat în realitate cu o îngrijire adecvată a părului. 

Un păr sănătos îți va schimba starea de spirit în bine, îți va evidenția trăsăturile și va fi accesoriul ideal pentru orice ținută. Dacă și tu vrei să-ți transformi părul și să te bucuri de o coafură perfectă fără prea mult efort, descoperă în rândurile următoare o serie de sfaturi despre cum să-ți îngrijești corespunzător părul! 

  1. Nu exagera cu spălarea părului și ține cont de temperatura optimă a apei 

Atunci când vine vorba de spălarea părului, recomandarea specialiștilor este de a nu exagera. Nu este nevoie să-ți speli zilnic părul, din dorința de a avea un păr curat în permanență, căci efectul va fi unul invers. Spălarea frecventă a părului va duce la îngrășarea acestuia într-un ritm mai rapid. 

De asemenea, temperatura apei este importantă atunci când îți speli părul. De pildă, apa fierbinte usucă scalpul, afectează celulele capilare și accelerează secreția de uleiuri specifice, pentru a compensa efectul deshidratant. O altă recomandare este aceea de a-ți pieptăna părul înainte de a-l spăla, pentru a-l descurca și pentru a îndepărta astfel celulele moarte de pe scalp. 

  1. Folosește produse de îngrijire specifice tipului tău de păr 

Îngrijirea corectă a părului presupune alegerea unor produse potrivite în funcție de tipul de păr. Folosind produsele potrivite, specifice tipului tău de păr, fie el creț, vopsit, deteriorat, gras sau cu mătreață, podoaba ta capilară va fi protejată și hidratată corespunzător. 

Totodată, nu este indicat să folosești cantități mari de produs, în ideea că vei obține rezultate mai bune. Pentru un plus de luciu și strălucire, îți recomandăm să-ți clătești părul cu apă rece, după ce ai aplicat șamponul și balsamul de păr. 

  1. Optează pentru uscarea naturală a părului și masarea scalpului 

Cele mai citite articole

Specialiștii recomandă uscarea părului în mod natural. Desigur, nu este indicat să dormi cu părul ud, căci acesta va deveni mai fragil. Poți alege să-l masezi ușor cu ajutorul unui prosop și să eviți clasica tehnică de a freca firele de păr cu prosopul. Masarea scalpului va ajuta și la circulația sângelui, dar și la creșterea mai rapidă a părului. 

Dacă timpul nu îți permite, poți folosi uscătorul de păr pentru uscarea părului, însă de la o distanță de aproximativ 30 de centimetri și pe o treaptă inferioară de încălzire. 

  1. Asigură protecție termică părului tău 

Dacă folosești uscătorul de păr, ondulatorul sau placa, este important să folosești produse de styling care să asigure protecție termică părului tău. De asemenea, așteaptă ca părul să se usuce puțin și folosește produsele respective, căci în mod contrar acestea își pot pierde calitățile și nu vor mai fi la fel de eficiente. 

  1. Evită pieptănarea părului când este ud

Pieptănarea părului ajută la distribuirea uleiurilor naturale de la nivelul scalpului către vârfuri. Aproximativ 10-15 mișcări sunt mai mult decât suficiente pentru a-ți aranja părul, deoarece o periere îndelungată poate duce la activarea glandelor sebacee, implicit la îngrășarea părului. 

Un alt sfat de care să ții cont este acela de a nu-ți peria niciodată părul atunci când este ud, căci riscul de a-l rupe este mult mai mare. 

Dacă îți dorești un păr sănătos și strălucitor „ca în reclamele TV”, ține cont de sfaturile de îngrijire a părului prezentate în acest articol și cu siguranță te vei putea bucura de o podoabă capilară plină de strălucire și volum! 

Cele mai citite articole