Operația de augmentare mamară a devenit o opțiune tot mai des întâlnită pentru corectarea aspectelor fizice și psihologice asociate dimensiunii și formei sânilor. Necesitatea efectuării procedurii chirurgicale, deși reprezintă mai degrabă o alegere personală, este adesea susținută de factori psihologici și emoționali. Decizia de a opta pentru operația de augmentare mamară ar trebui să fie luată în urma unei evaluări atente a riscurilor și a beneficiilor, precum și a unei discuții detaliate cu medicul specialist.
Când sunt necesare implanturile mamare?
Dimensiunea și forma sânilor pot influența semnificativ bunăstarea fizică și mentală a unei persoane. Pacientele care resimt disconfort fizic sau emoțional semnificativ din cauza dimensiunii mici, a asimetriei sau a malformațiilor congenitale ale sânilor pot fi candidați potențiali pentru operația de augmentare mamara. De asemenea, implanturile mamare pot fi necesare după o mastectomie, o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor, adesea necesară în cancerele mamare avansate. În astfel de cazuri, implanturile mamare pot ajuta femeile să își restabilească aspectul fizic și să își recapete încrederea în sine.
Augmentarea cu implanturi mamare poate fi o opțiune, de asemenea, pentru corectarea asimetriei și îmbunătățirea simetriei sânilor, la femeile care suferă de malformații congenitale sau care, din naștere, au forme sau dimensiuni diferite ale sânilor. În unele situații, ridicarea sanilor poate fi suficientă, însă, în cazurile în care asimetria este semnificativă sau însoțită de pierderea volumului mamelonar sau al sânului, intervenția cu implanturi mamare poate oferi rezultate mai satisfăcătoare.
Cum alegi medicul potrivit?
Selectarea medicului chirurg plastician trebuie să țină cont de o serie de factori, ordinea prioritizării acestora fiind decisă de către fiecare persoană în parte. Astfel, înainte de a alege medicul care va efectua operatia de marire a sanilor, este recomandat să iei în calcul:
Cele mai citite articole
– experiența și calificările chirurgului (în acest sens, poți solicita medicului să îți prezinte un portofoliu cu rezultate anterioare ale aceleiași proceduri la alte paciente);
– abordarea medicului;
– existența unei conexiuni cu acesta (este important să te simți în largul tău cu chirurgul ales și să ai încredere în capacitatea sa de a înțelege și de a răspunde nevoilor și dorințelor tale).
Programarea unei consultații inițiale este necesară pentru a discuta despre așteptările pe care le ai și pentru a obține informații despre procedura chirurgicală. Medicul chirurg plastician este responsabil cu transmiterea informațiilor privitoare la beneficiile și riscurile existente asociate cu procedura de augmentare mamară. În timpul consultației, este recomandat să adresezi întrebări cu privire la procedură, pentru a clarifica orice aspect de interes și pentru a cunoaște întocmai tot ce presupune operația.