Meniu

Protezele fixe pe implanturi – soluția ta pentru dinți perfecți într-o zi

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

o săptămână în urmă 0

Protezele fixe pe implanturi – soluția ta pentru dinți perfecți într-o zi

Protezele fixe pe implanturi reprezintă soluția ideală pentru obținerea unui zâmbet perfect într-o zi. Această intervenție permite pacienților să beneficieze de dinți ficși imediat după procedura de inserare a implanturilor dentare. După finalizarea procesului de vindecare și de osteointegrare a implanturilor, se aplică proteza dentară permanentă, adaptată nevoilor și preferințelor estetice ale fiecărui pacient. Află mai multe despre protezele fixe pe implanturi din articolul următor.

Ce reprezintă proteza fixă pe implanturi

Proteza fixă pe implanturi este o lucrare protetică utilizată pentru a înlocui dinții lipsă. Aceasta implică fixarea protezei în cavitatea bucală cu ajutorul implanturilor dentare, care sunt dispozitive metalice inserate în osul maxilarului sau al mandibulei. Procesul începe cu inserarea implanturilor în os, apoi proteza este fixată pe acestea, creându-se astfel o ancorare solidă și stabilă.

Proteza poate fi realizată din diverse materiale, cum ar fi ceramica, compozitul sau zirconiul, pentru a obține un aspect natural și o potrivire perfectă în cavitatea bucală. Această soluție oferă un zâmbet estetic, funcțional și confortabil, îmbunătățind calitatea vieții pacientului și permițându-i să se bucure din nou de dantura completă.

Te poți programa pentru un consult la un cabinet dentist Victoriei, pentru a discuta cu medicul stomatolog dacă proteza fixă pe implanturi este potrivită pentru tine.

Avantajele protezei fixe pe implanturi

Cele mai citite articole

Proteza fixă pe implanturi oferă numeroase avantaje, printre care se numără:

 • Dinti ficsi intr-o zi, aceasta deoarece în multe cazuri aplicarea protezei provizorii se realizeză în maxim 24h de la inserarea implanturilor;
 • Stabilitate și rezistență în timpul masticației și al vorbirii;
 • Protezele fixe pe implanturi sunt concepute pentru a oferi un aspect natural și atrăgător;
 • Comparativ cu protezele dentare mobile, cele fixe pe implanturi oferă un nivel superior de confort și siguranță;
 • Implanturile dentare ajută la prevenirea resorbției osoase;
 • Protezele fixe pe implanturi sunt durabile și rezistente în timp;
 • Prin îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului și restaurarea funcționalității danturii, protezele fixe pe implanturi restabilesc încrederea și stima de sine a pacientului.

Când este recomandată intervenția

Intervenția cu proteze fixe pe implanturi este recomandată în următoarele situații:

 • Dacă pacienții au pierdut toți dinții; sau dacă dantură a fost grav deteriorată de carii sau de alte afecțiuni stomatologice și nu mai poate fi restaurată prin alte soluții de tratament;
 • În cazul pacienților care suferă de boală parodontală în formă avansată;
 • Pacienții  cu dinții irecuperabili ce nu pot susține o lucrare dentara fixa;
 • Pacienții care își doresc sa inlocuiasca proteza totala mobila cu una fixa care sa le ofere mai mult confort și încredere

În ceea ce privește numărul de implanturi, sistemele All-on-4 și All-on-6 vor fi recomandate pentru fiecare pacient în parte în funcție de următoarele criterii:

Discută în detaliu cu medicul stomatolog despre opțiunile disponibile, precum și despre așteptările și nevoile pe care le ai, înainte de a decide asupra tratamentului.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole