Meniu

3 piloni importanți ai sănătății intime care te vor ajuta să nu ai probleme cu mâncărimile, usturimile sau infecțiile

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

o săptămână în urmă 1

3 piloni importanți ai sănătății intime care te vor ajuta să nu ai probleme cu mâncărimile, usturimile sau infecțiile

Te întrebi de ce te confrunți cu probleme precum mâncărimile, usturimile sau infecțiile și ce poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea intimă și a scăpa de aceste neplăceri?

Răspunsul la prima întrebare este simplu. În vaginul tău trăiesc cca. 580 de specii de bacterii, ele îți alcătuiesc flora vaginală. În momentul în care se produce un dezechilibru și bacteriile încep să se înmulțească pea rapid, încep să apară problemele menționate anterior.

Pentru a găsi răspunsul la a doua întrebare, trebuie să descoperi cei 3 piloni importanți ai sănătății intime care te vor ajuta să scapi de orice iritații.

  1. Nu exagera cu igiena vaginală

Este important să ai grijă de vulva ta, însă nu trebuie exagerezi cu curățarea. Specialiștii recomandă curățarea externă a vulvei de 1-2 ori pe zi, folosind doar apă și un gel intim natural. Această metodă de curățare este suficientă pentru a îndepărta bacteriile fără a perturba echilibrul natural al pH-ului vaginal. 

Evită spălarea interiorului vaginului, deoarece acest lucru va duce la apariția unor probleme precum uscăciunea, mâncărimile și iritațiile. Vaginul este un organ care poate să se curețe singur, nu este cazul să intervii în acest proces.

  1. Selectează corect produsele pe care le folosești la menstruație

Cele mai citite articole

Știai că produsele menstruale convenționale pot duce la dezechilibre ale florei vaginale? De regulă, acestea conțin ingrediente toxice, care de multe ori nici nu sunt trecute pe etichetă. 

Din fericire, există soluții pentru a evita aceste probleme. O opțiune excelentă sunt produsele menstruale organice, cum ar fi absorbante de bumbac Enroush. Acestea au apărut din dorința de a elibera femeile de bătăile de cap în timpul menstruației. Create din bumbac 100% organic, certificat GOTS, acestea sunt tocmai soluția de care aveai nevoie pentru a te simți încrezută la menstruație.

Este important să te informezi și să descoperi că există branduri precum Enroush, cărora le pasă de sănătatea intimă a femeilor. Care normalizează discuțiile despre menstruație, secretie maronie și alte procese absolut normale din organismul feminin.

  1. Nu neglija influența unei diete bogate în alimente nutritive

Aproximativ 90-95% dintre speciile de bacterii ce formează microbiomul vaginal sunt lactobacili. Studiile au demonstrat că dieta ta poate influența populația lactobacililor din vagin. O dietă bogată în alimente nutritive poate menține aceste bacterii benefice în organism.

Așadar, integrează în dieta ta un aport echilibrat de:

  • Micronutrienți: vitamine și minerale din fructe și legume.
  • Macronutrienți: proteine (carne, pește, ouă), carbohidrați complecși (ovăz, orez integral, cereale integrale) și grăsimi nesaturate (avocado, nuci, semințe).
  • Fibre: fructe, legume, cereale integrale.
  • Prebiotice: usturoi, sparanghel, banane .
  • Probiotice (hrănesc și susțin creșterea speciilor de lactobacili din organism): iaurt, zer din lapte, brânză de vaci, castraveți murați.

Prioritizează sănătatea vaginului tău, de ea depinde fertilitatea, sănătatea ta sexuală și starea ta generală de bine. 

Cele mai citite articole