Multă vreme, menstruația a fost un subiect plin de mister care a condus la apariția unui număr impresionant de mituri. De la concepția greșită că nu ai voie să înoți atunci când ești la menstruație, până la convingerea că nu ai voie să folosești apă caldă, astăzi vom discuta despre 5 mituri greșite legate de menstruație pe care trebuie să le lași în urmă.
1. Este interzis să înoți
Acest mit, prezent și în ziua de astăzi, arată cât de dezinformați sunt oamenii. Atunci când vrei să înoți, singurul lucru la care trebuie să ai grijă este să folosești tampoane bumbac. Absorbantele nu sunt indicate deoarece, pe lângă faptul că arată inestetic, acestea vor absorbi multă apă. Așadar, înainte să înoți, folosește un tampon nou. Asigură-te că ai la tine un tampon de rezervă, pentru că după ce ai ieșit, este necesar să îl schimbi. Înoată fără grijă, căci acesta îți va asigura protecția de care ai nevoie.
2. Ciclul neregulat este sinonim cu infertilitatea
Un alt mit care a circulat de-a lungul timpului, afirmă că dacă ai o menstruație neregulată, acest lucru poate cauza infertilitatea. Greșit! Durează o perioadă destul de lungă pentru ca o femeie să aibă un ciclu regulat, iar, de multe ori, menstruația nu este regulată. Aceasta este influențată de mai mulți factori, cum ar fi: stilul tău de viață, pierderi sau creșteri în greutate, stresul sau alimentația. Atunci când simți că este ceva în neregulă, este indicat să consulți un medic ginecolog.
3. Nu este sigur să faci baie
Deși apa caldă stimulează un flux de sânge mai abundent, nu este interzis să te speli cu apă caldă atunci când ești la menstruație! Atât tensiunea musculară, cât și crampele menstruale, pot fi ameliorate de apa caldă. Un duș te va face cu siguranță să te simți mai bine. De asemenea, fii cât mai selectivă cu produsele pe care le alegi pentru igiena intimă și folosește un gel intim care este creat cu 95% ingrediente naturale. Acesta îți va asigura protecție antibacteriană și antifungică.
4. Îți poți sincroniza menstruația cu o prietenă
Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție ca, cel puțin o dată, să îți sincronizezi ciclul menstrual cu o femeie apropiată din viața ta, fie că vorbim de cea mai bună prietenă, colega de cameră sau o colegă de la locul de muncă. Singura explicația care s-a găsit pentru acest fenomen ar fi că feromonii femeilor pot juca un rol important în această situație, întrucât ei influențează procesele biologice și comportamentele. Cu toate acestea, se merge mai mult pe varianta care atestă că aceste sincronizări reprezintă doar coincidențe.
5. Un ciclu menstrual normal trebuie să aibă 28 de zile
Ideea că o menstruație normală trebuie să aibă exact 28 de zile reprezintă o concepție greșită. Adevărul este că atâta timp cât avem menstruații regulate între 21 și 35 de zile, atunci corpul tău este în regulă. Fiecare femeie este diferită, prin urmare, funcționăm în mod diferit. În cazul în care te neliniștește durata ciclului tău, este important să consulți un medic.