Meniu

Vitamine pentru energie: ține astenia la distanță!

Articol scris de

2 ani în urmă 38

Pentru a revigora corpul după sezonul rece, ai nevoie de o alimentație care să îți asigure vitaminele necesare pentru energie. Pot fi procurate atât din surse naturale, cât și din suplimente alimentare.

Multe persoane se simt la începutul primăverii obosite, lipsite de motivație, cu probleme de concentrare, dureri de cap, somnolență, stare de iritabilitate și chiar tulburări de digestie. Toate aceste schimbări poartă denumirea de astenie de primăvară.

Cum poți ține astenia la distanță în această primăvară? Pregătește-ți din timp organismul cu ajutorul vitaminelor pentru energie. Iată ce schimbări benefice poți să faci în stilul tău de viață.

Vitamine pentru energie – alimente de care ai nevoie

Principalele schimbări pe care le poți face pentru a-ți ridica nivelul de energie sunt cele alimentare. Din meniul zilnic nu ar trebui să lipsească legume, fructe, semințe, cereale integrale, nuci, ouă, produse lactate și pește.

Profită de faptul că primăvara apar mai multe legume pe piață precum lobodă, urzici, leurdă, ștevie, etc. Aceste verdețuri reprezintă surse bogate de fier, magneziu, calciu, potasiu, vitamina A, vitamina C și vitamina E.

Cele mai citite articole

Nu uita să te hidratezi corespunzător în fiecare zi. Starea de moleșeală, durerile de cap și anxietatea sunt simptome ale deshidratării, astfel că nu ar trebui tratate cu indiferență.

Vitamine pentru energie de care ai nevoie primăvara

Primăvara, mai mult ca oricând, ai nevoie de doza de energie zilnică pentru a face față tuturor schimbărilor. O dietă echilibrată este cheia spre o stare de bine. Deși alimentele joacă un rol important în obținerea substanțelor nutritive, totuși dozele ar putea să nu fie suficiente. De aceea specialiștii recomandă suplimentele alimentare, însă după efectuarea unor analize de sânge pentru a ști cu ce carențe te confrunți.

Vitaminele din grupul B sunt recomandate pentru combaterea stării de moleșeală. Pot fi procurate din alimente precum banane, cereale integrale, lactate, ouă, fulgi de ovăz, fulgi de porumb, varză, morcovi, ciuperci și fasole.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că Vitamina C nu poate fi sintetizată de organism, astfel că doza zilnică trebuie asigurată prin alimentație și suplimente naturale. Această substanță are un rol important în stimularea sistemului imunitar, ajută la menținerea energiei, reduce nivelul de stres, favorizează scăderea în greutate și alte beneficii uimitoare. Surse naturale de vitamina C sunt următoarele: citricele, fructele de pădure, legumele cu frunze verzi, varza, ardeii, roşiile, pătrunjelul, cartofii, merele, broccoli etc.

Vitamina D sau vitamina soarelui poate fi procurată din alimente precum pește gras (somon, ton, macrou, sardine etc.), gălbenuş, unt și ciuperci. Aceasta este importantă în prevenirea depresiei, întărirea sistemului imunitar și menținerea sănătății sistemului osos.

Încă o vitamină importantă pentru nivelul de energie este vitamina E. Aceasta contribuie la menținerea sănătății ochilor, ssuține formarea de noi țesuturi și asigură metabolismul acizilor grași.

Cele mai citite articole