Meniu

Terapia cu ultrasunete – o terapie non-invazivă cu multiple beneficii

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 55

Terapia cu ultrasunete – o terapie non-invazivă cu multiple beneficii

În centrele de fizioterapie nu lipsesc aparatele cu ultrasunete, care nu reprezintă o noutate în domeniu, fiind utilizate încă din anul 1940. Cu timpul au evoluat și s-au dezvoltat în așa fel încât să fie cât mai simplu de utilizat și să maximizeze efectele pe care le pot da.

Fizioterapia cu ultrasunete se face prin intermediul unor aparate ce folosesc frecvențe ce nu pot fi percepute de urechea umană. De obicei acestea sunt cuprinse între 0.7 și 3.3 MHz, în funcție de adâncimea țesutului cu probleme. Dacă este vorba de afecțiuni superficiale se folosesc frecvențe mai înalte, iar în cazul afecțiunilor mai complexe se utilizează frecvențe mai joase, deoarece acestea pătrund mai adânc în țesuturi. În timpul procedurii se folosește un gel special, care face posibil transferul undelor sonore într-un mod cât mai eficient, deoarece netezește zona pe care se acționează și elimină aerul.

Terapia cu ajutorul ultrasunetelor este foarte benefică pentru organism și are multe avantaje care o fac să fie apreciată și dorită:

  • contribuie la reducerea durerii cauzată de diverse inflamații aflate la nivelul spatelui, umerilor, șoldurilor, genunchilor, mușchilor și articulațiilor;
  • ajută la o vindecare rapidă, eficientă și naturală, deoarece stimulează producția de colagen și elastină;
  • relaxează sistemul muscular, ceea ce va contribui la înlăturarea spasmelor;
  • ajută la creșterea mobilității, deoarece vindecă articulațiile și țesuturile moi.

Cele mai citite articole

Terapia cu ultrasunete este eficientă și benefică pentru foarte mulți pacienți, dar trebuie evitată de alții. Este contraindicată în următoarele cazuri:

  • când sunt prezente infecții în zona în care trebuie aplicată, deoarece acestea se pot agrava;
  • când există afecțiuni cu risc ridicat de sângerare în zona cu probleme;
  • când pacientul are un implant metalic în zona tratată, deoarece ultrasunetele pot interfera cu implantul;
  • când pacientul suferă de afecțiuni precum cancer sau există un risc ridicat de apariție a unei tumori.

Este bine ca această terapie ultrasunete să fie recomandată sau nu în funcție de fiecare caz particular, motiv pentru care trebuie să te prezinți la o clinică de fizioterapie și să ai parte mai întâi de un control de la un specialist. Ulterior ți se va spune exact dacă ești sau nu compatibil pentru o astfel de terapie.

Dacă ești în căutarea unei clinici cu multiple proceduri disponibile, îți recomandăm Ortokinetic. Specialiștii de aici vor ști exact ce au de făcut și te vor îndruma în direcția cea bună, pentru a te simți apoi mult mai bine și pentru a scăpa de dureri.

Cele mai citite articole