Meniu

Suplimentele alimentare, un aliat de fiecare zi

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 ani în urmă 11

Suplimentele alimentare, un aliat de fiecare zi

Corpul uman, în complexitatea lui, necesită o dietă variată și completă pentru a acumula enzimele, vitaminele, substanțele și proteinele de care are nevoie pentru buna funcționare. Întâmpinarea tuturor nevoilor acestuia este, însă, o provocare pentru adulții de pretutindeni. Stilul de viață aglomerat, stresul, lipsa unei alimentații corecte și ritmul alert de desfășurare a traiului de zi cu zi face ca integritatea și imunitatea corpului uman să fie compromisă.

Împotriva acestor deficiențe de ordin mineral, dar și pentru a întări și menține sănătatea interioară și exterioară a trupului, suplimentele pentru sănătate destinate adulților sunt cele mai întâlnite și apreciate măsuri de prevenție și tratare . Alături de o dietă echilibrată, consumul de astfel de suplimente oferă organismului un ”boost” de energie, vitalitate și sănătate. Pe site-ul Nutriland.ro se poate regăsi o gamă largă de astfel de produse care să răspundă cerințelor tale.

Suplimente pentru fiecare zi și fiecare nevoie

Datorită gamei largi de afecțiuni și deficiențe pe care le tratează, suplimentele răspund tuturor nevoilor pe care corpul tău le poate avea. Pe lângă arhicunoscutele comprimate de magneziu și calciu, poți opta, în funcție de preferințele tale și instruirile doctorului, către oricare din următoarele categorii:

·       Suplimente generale pentru sănătate

În această categorie se încadrează toate acele capsule sau pulbere destinate sănătății corpului uman, precum coenzimele, melatonina, uleiul de pește, Omega3 și alte astfel de produse uzuale. Alte componente des întâlnite sunt în această categorie sunt antioxidanții și protectorii hepatici, recomandați pentru sănătatea ficatului. Prin consumul de astfel de suplimente se poate facilita stimularea memoriei, sănătatea sistemului nervos și se pot a atenua tulburările hormonale. De asemenea, în funcție de scopul și destinația lor, acestea pot fi întrebuințate în vederea restabilirii sănătății sistemului digestiv, a pielii, a sistemului urinar și a celui respirator.

·       Suplimente de imunitate

Creșterea imunității și menținerea unui sistem sănătos trebuie să fie o prioritate de fiecare zi, pe toată durata anului. O atenție deosebită se acordă la începutul unui nou anotimp, deoarece schimbările de temperatură produse în atmosferă au un efect negativ asupra corpului, făcându-l mai predispus la răceli și infecții. Pentru a minimaliza șansele de gripă și alte afecțiuni, se recomandă consumul de vitamina C – pentru prevenirea infecțiilor, E – împotriva acestora, D sau A. Alte substanțe de introdus în alimentație: zinc, acid folic, fier, seleniu, zinc.

Cele mai citite articole

·       Suplimente de oase și articulații

Sănătatea sistemului osos trebuie tratată cu întâietate. Pentru a evita durerile și neplăcerile produse de deteriorarea cartilajelor, se recomandă consumul de produse ce au în compoziția lor glucozamină sau condroitină. Un alt element de urmărit este metilsulfonilmetanul, acesta având un rol important în ameliorarea durerilor provocate de osteoartrita sau alte boli ale articulațiilor.

Un alt component, ale cărui implicații sunt recunoscute și în dermatologie, este colagenul. Pe lângă beneficiile aduse tenului, colagenul este un element bogat în aminoacizi. Deși proprietățile sale sunt adesea amintite în rândul sportivilor, acestea vizează orice individ, indiferent de ocupația sa.

Un alt ingredient util și, în același timp surprinzător, în tratarea durerilor de artrită și prevenția acesteia este turmericul. Recomandat pentru caracteristicile sale ce favorizează sănătatea inimii și a creierului, această plantă are și un important efect antioxidant și antiinflamator. Din acest motiv, turmericul este un ingredient adesea întâlnit în suplimentele alimentare, el vizând sănătatea multiplor organe.

În concluzie, un astfel de adaos introdus în alimentația zilnică nu este de ignorant. Întreabă medicul tău despre beneficiile și implicațiile suplimentelor alimentare și oferă-i corpului tău toată energia de care are nevoie pentru a face față provocărilor zilnice.

Sursă foto:

Pexels.com

Cele mai citite articole