Meniu

Pot jocurile din cazinourile online să îmbunătățească sănătatea mentală?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 36

Jocurile în general au un efect pozitiv asupra sănătății mentale pe care fiecare dintre noi se străduiește să o țină sub control cu rigurozitate. Beneficiile despre care vorbim sunt atât pe fond emoțional, dar vizează și starea de spirit, nivelul de relaxare și pot avea chiar și beneficii terapeutice. Prin urmare, vom încerca să răspundem la o întrebare adresată de foarte mult timp și să găsim argumente pentru care cazinourile online ar putea avea și beneficii sau chiar ar putea să aibă efecte pozitive asupra sănătății mentale. 

Cazinourile online și fluxul de sentimente de fericire

Jocurile în general și chiar și cele din cazinouri au un efect foarte interesant asupra sentimentelor noastre și stării de bine. Când ești la un casino online și descoperi detalii despre un joc video, vei trece printr-un proces interesant care te pune în situația în care îți vei dori să câștigi sau cel puțin să faci ceea ce trebuie în jocul respectiv. Când îndeplinești obiective mici precum câștigurile la sloturi, realizarea de linii câștigătoare primești o doză de fericire care poate avea un efect pozitiv asupra sănătății tale mentale. 

Aici intervin și câteva procese chimice pentru că nu degeaba te simți fericit sau împlinit când ai descoperit după zeci de ore de joc o strategie bună care chiar are efect. Ai eliberat în corp cantități mari de dopamină și serotonină, doi hormoni responsabili pentru acele sentimente de extaz și fericire. Creierul nu este altceva decât o mașinărie care funcționează pe principii chimice. Cu cât îi oferi mai multe plăceri, cu atât el îți va oferi înapoi mai multe senzații și sentimente plăcute. Deci la capitolul acesta, cazinourile chiar îți pot oferi mai multe.

Dar știi care este cea mai bună rețetă pentru a obține acea cantitate de serotonină? Să înveți un anumit skill sau o strategie, să petreci ore în șir încercând tot felul de strategii pentru ca mai apoi după sute de încercări să poți vedea că ești câștigător doar datorită eforturilor tale. Aceea este o dovadă clară că meriți, iar creierul știe acest lucru. 

Stare de spirit mai bună

Cele mai citite articole

Dacă pornești sesiunea ta de joc având o mentalitate corectă, este imposibil ca sentimentul pe care îl vei avea la final sau în timpul sesiunii să nu fie unul pozitiv. Să presupunem că vei intra în cazino cu gândul că trebuie obligatoriu să câștigi astăzi pentru că ai nevoie de bani pentru a plăti niște datorii. Din start pleci la drum cu un stres deoarece ai un obiectiv serios, iar asta îți va face rău pe parcursul sesiunii. Mai mult decât atât, dacă vei începe să pierzi și starea ta de spirit va fi alterată și nu vei mai putea să te concentrezi la fel de bine. 

Dar dacă știi chiar de la început că ai început să pariezi doar pentru a te distra și a te relaxa, ai rezolvat deja problema și ești pe drumul cel bun. Cu cât îți asumi mai mult riscul că s-ar putea să pierzi banii și pleci pregătit pentru o asemenea posibilitate, problemele tale se vor termina mai repede decât crezi. Iar când stresul legat de pierderea banilor dispare, abia atunci vei înțelege cât de cool este senzația de joc la cazinouri online și cât de satisfăcător este. 

Beneficii terapeutice

În primele ore de documentare cu privire la beneficiile terapeutice ale jocurilor din cazino am fost puțin sceptici. Dar pe măsură ce ne uităm la exemple concrete și analizăm care sunt efectele pe termen scurt, dar și pe termen lung, am înțeles că lucrurile merg mai departe decât o simplă activitate de gambling. Iată care sunt beneficiile:

  • Relaxare și reducerea stresului – Un lucru destul de important este că atunci când te joci, încerci să iei decizii cât mai bune și să faci lucrurile să meargă în favoarea ta. Asta se întâmplă inclusiv când vine vorba de cazinouri și prin urmare, pentru că ești prins de joc, scapi de stres.
  • Ești mult mai concentrat – Sesiunile de Poker spun cel mai bine acest lucru deoarece antrenamentul pe care ți-l oferă pokerul din punct de vedere al concentrării este unul greu de egalat.
  • Ești implicat în activități sociale – Acest aspect este mai izolat și de obicei particular pentru cazinourile fizice. Dar nimic nu se compară cu acel contact social pe care îl ai atunci când ești la jocul de ruletă din interiorul unui cazino, cu alți jucători și te bucuri în același timp cu ei, râzi, spuneți glume și vorbiți despre detaliile jocului.

Concluzie

Pot cazinourile online să îți aducă beneficii pe termen lung pentru sănătatea mentală? Ei bine, răspunsul poate avea foarte multe valențe, dar dacă faci totul așa cum trebuie și tratezi jocurile de noroc ca pe niște jocuri, cu siguranță vei avea doar de câștigat.

Cele mai citite articole