Meniu

Peste un pahar de alcool pe zi inseamna un risc mai mare de a face cancer

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

5 ani în urmă 0 9

Toate bauturile alcoolice cresc riscul de cancer mamar la femei, iar trei pahare pe zi inseamna 30 la suta mai multe sanse de a dezvolta aceasta maladie, arata un studiu american. Specialistii spun ca alcoolul este un factor de risc subestimat si nu a fost studiat mai deloc ca atare. Femeile care beau vin, considerandu-l mai sanatos decat berea, se inseala. Este vorba despre cantitatea consumata nu despre tipul de alcool. Cercetatorii coordonati de dr. Athur Klatsky au monitorizat peste 70 de mii de femei de diferite rase, din ambele puncte de vedere: cantitatea si tipul de alcool consumat. Pana 2004, aproximativ 3 mii dintre ele au fost diagnosticat cu cancer la san. Cercetatorii nu au gasit nicio diferenta intre femeile care au consumat vin, bere sau lichior. Dar au descoperit lucruri interesante legate de cantiatea de alcool consumata. Spre deosebire de femeile care au baut mai putin ce un pahar pe zi, celor care au consumat pana la doua pahare pe zi le-a crescut riscul de a face cancer cu 10 procente. Si mai ingrijorator este faptul ca femeile care au consumat mai mult de trei pahare pe zi aveau un risc de a dezvolta cancer cu 30 la suta mai mare.

Cele mai citite articole

Specialistii spun ca unele femei ar putea sa fie confuzi din cauza rezultatelor unor studii, potrivit carora vinul rosu ne protejeaza de afectiunile cardiace. Chiar daca nu este foarte clar mecanismul prin care influenteaza cancerul, unii specialisti cred ca alcoolul creste nivelul de hormoni din sange. Cu toate acestea, unii medici sustin ca ceilalti factori, cum ar fi cei genetici, obezitatea sau varsta, sunt mai gravi decat consumul de alcool. In 2002, 4 la suta din toate cazurile de cancer din Marea Britanie – peste 44.000 pe an – au fost cauzate de consumul de alcool. Numai o mica parte din femei consuma alcool in exces, dar expertii spun ca acum avem dovezi sa consideram alcoolul un factor de risc al cancerului. Specialistii spun ca femeile nu trebuie neaparat sa renunte la alcool, dar este neaparata nevoie sa micsoreze cantitatea de alcool consumata.

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *