Meniu

Obiceiurile menstruale s-au schimbat în ultimii ani. Vezi și tu cum!

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

8 luni în urmă 1

Menstruația arată diferit pentru noile generații, iar acest lucru se datorează discuțiilor deschise pornite în spațiul public în ultimii ani în jurul normalizării acestei perioade. Dacă femeile din anii 1800 foloseau cârpe din bumbac pentru a-și ascunde zilele cu menstruație, adolescentele din ziua de astăzi au opțiunea de a purta absorbante și tampoane din bumbac 100% organic, mult mai confortabile și sigure pentru sănătatea lor. Despre cum au evoluat aceste obiceiuri menstruale vom discuta în cele ce urmează

Alegerea produselor pentru igienă menstruală – de la cârpa din bumbac la absorbantul din bumbac

Cu siguranță ai crescut și tu cu imaginea femeilor care își ascundeau rușinate absorbantele sau tampoanele în coșul de cumpărături sau în geantă, cu speranța că nu se vor întâlni cu nimeni cunoscut care să își dea seama că sunt la menstruație. Din fericire, o astfel de mentalitate este pe cale de dispariție, femeile din ziua de astăzi fiind mult mai deschise la discuții despre menstruație. O astfel de mentalitate se află și în spatele brandului Enroush care și-a dorit să normalizeze această perioadă și să aducă mai aproape de femei produsele menstruale din bumbac 100% organic. Este un pas important în direcția promovării sănătății femeilor – știai că absorbantele din comerț au mult plastic și substanțe toxice în componența lor? Un motiv în plus să le eviți și să testezi un tampon din bumbac certificat GOTS – cultivat și procesat în condiții curate, fără pesticide sau alte substanțe toxice.

Beneficiile produselor menstruale organice – hipoalergenice și eco-friendly

Cele mai citite articole

Acum câțiva sute de ani, femeile nu erau preocupate atât de tare de igienă sau de sănătatea zonei intime, ci mai degrabă pe ascunderea menstruației. Femeile din ziua de astăzi au depășit această mentalitate și sunt mult mai atente la produsele pe care le folosesc în această perioadă. Unele dintre ele au avut experiențe neplăcute cu absorbantele clasice și așa au ajuns la cele organice. Altele și-au dorit o opțiune hipoalergenică sau eco-friendly pentru absorbante și au ales Enroush. 

Acest brand și-a îndreptat eforturile nu doar spre lansarea unor produse menstruale de calitate înaltă, care să le facă pe femei să se simtă confortabil la menstruație, ci și spre educarea lor continuă. Te confrunți cu menstruatie de 2 ori pe luna și nu știi de ce? Cu siguranță vei găsi răspunsul la această întrebare și la multe altele pe blogul Enroush.

Obiceiurile menstruale s-au schimbat odată cu apariția unor produse care răspund mult mai bine nevoilor femeilor și nu le afectează sănătatea în niciun fel. Profită de această tranziție și alege ce e mai bun în perioada menstruală!

Cele mai citite articole