Meniu

Mituri despre infecția urinară

Articol scris de

4 ani în urmă 25

La o simplă căutare pe Google, vei întâlni foarte multe informații false legate de tratamentul infecției urinare și, mai ales, despre afecțiune în sine. Acest lucru se întâmplă pentru că este vorba despre o problemă de sănătate foarte des întâlnită (atât la bărbați, femei, adulți, cât și la copii) și care, prin urmare, a dat naștere la tot felul de preconcepții și mituri.

Mituri despre infecția urinară: care sunt adevărate?

Lăsate netratate, infecțiile tractului urinar pot genera dureri și disconfort și, de asemenea, pot duce la complicații precum cistite cronice, pielonefrite și chiar pietre la nivelul vezicii. Așadar, este foarte important să știm care mituri sunt adevărate și care sunt false.

●     Abuzul de antibiotice poate cauza infecții urinare

Acest mit este adevărat. Sistemul nostru imunitar este format inclusiv din microfloră intestinală.

La nivelul sistemului digestiv există peste 100 de miliarde de bacterii benefice, iar tratamentul îndelungat cu antibiotice poate duce la dezechilibre asupra numărului de bacterii din această zonă. Tocmai de aceea, nu trebuie să iei antibiotice sau alte pastile fără să te consulți cu un specialist (medic sau farmacist).

Perturbarea echilibrului fin al microflorei duce, de regulă, la slăbirea scutului natural de apărare al organismului. Antibioticul în doză unică poate fi recomandat doar de către medici și la fel stau lucrurile și în cazul gamei de tratament naturist, precum cea disponibilă pe site-ul Ayurmed.ro.

●     Doar femeile fac infecții urinare, nu și bărbații

Acest mit este fals. Și bărbații pot face infecții la nivelul aparatului urinar, chiar dacă incidența nu este atât de mare ca în cazul femeilor.

De ce sunt mai frecvente la femei? Motivul este simplu: acestea au o uretră cu dimensiuni mult mai mici (de doar 4 cm lungime, comparativ cu 20 cm, la bărbați), ceea ce face ca bacteriile să se poată dezvolta și răspândi mult mai ușor. De asemenea, uretra este poziționată foarte aproape de anus, fapt ce favorizează migrarea bacteriilor spre canalul prin care se scurge urina.

●     Doar antibioticele pot fi eficiente

Cele mai citite articole

Parțial fals. La o simplă căutare pe Google, vei vedea că volumul de căutări pentru sintagme precum „infecție urinară antibiotic” și „antibiotic infecție urinară femei” este foarte mare. Și pe bună dreptate!

Antibioticele reprezintă, într-adevăr, unele dintre cele mai eficiente modalități de a trata această afecțiune, însă tratamentul poate include și remedii naturiste, precum cele oferite de Ayurmed.

●     Numai femeile active sexual sunt în categoria de risc

Fals. Gama de simptome asociate cu infecția urinară și cu bacteria E.coli, care este considerată principala responsabilă, apare la orice vârstă, prin urmare și în rândul femeilor care nu sunt active sexual.

Cauzele sunt cele expuse anterior și țin de modul în care funcționează tractul urinar, nu de activitatea sexuală.

●     Igiena precară este principala cauză a apariției bolii

Fals. Multe persoane cred că principala cauză este o igienă precară, însă medicii spun că poți să prezinți simptomele acestei afecțiuni chiar și atunci când respecți regulile.

Cu toate acestea, sfaturile de prevenție trebuie respectate întocmai, pentru a diminua incidența declanșării bolii. Printre altele, un consum adecvat de lichide în timpul zilei, de exemplu, te ajută să elimini mai multe bacterii nocive, care ar putea dăuna vezicii.

Ayurmed, remedii 100% naturale pentru infecția urinară

Ayurmed îți pune la dispoziție un remediu 100% natural pentru infecțiile urinare, dar și pentru litiaza renală. Acesta are la bază un amestec de fitonutrienți activi care contribuie, printre altele, la menținerea pH-ului normal al urinei, la prevenirea infecțiilor de la nivelul tractului urinar, precum și la ținerea sub control a afecțiunilor acute și cronice.

Ar mai trebui amintit că Urinosalm ajută și la diminuarea durerii, susține procesele naturale de detoxifiere renală și poate ameliora starea de sănătate în caz de uretrită, cistită, litiază renală și infecții cu bacterii precum E.coli. Descoperă toate beneficiile sale pe ayurmed.ro!

Cele mai citite articole