Meniu

Metode moderne și actualizate de tratament stomatologic

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 31

Excedent este o clinica stomatologica care oferă pacienților săi cele mai moderne și mai actualizate metode de diagnostic și tratament în medicina dentară în următoarele domenii: implantologie dentară, chirurgie orală, tratamentul cariilor și endodonției, parodontologie, protezare, ortodonție, tratament sub anestezie, extracție măsea de minte, stomatologie estetică, albirea dinților și multe alte servicii și soluții în ceea ce privește stomatologia. 

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai frecvent ca majoritatea pacienților care au pierdut unul sau doi dinți să solicite un implant dentar. Acest lucru este din ce în ce mai frecvent chiar și la pacienții mai tineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani. Dar de ce amânarea plasării implanturilor la timp este greșită și de ce ar trebui să mergi la cabinetul stomatologic pentru a solicita un implant dentar la timp? Există două motive principale și anume, pierderea țesutului osos și luxația dinților adiacenți. 

Pierderea țesutului osos

Acesta este cel mai frecvent caz. Din cauza absenței îndelungate a unui dinte, osul din zonă începe să regreseze. Rata de atrofie osoasă este maximă în primul an de pierdere a dinților, începând încă din a treia lună. Când acest lucru s-a întâmplat deja, osul trebuie reconstruit prin regenerarea osoasă ghidată, care este un proces lung și costisitor. Cazurile în care osul rămâne neschimbat sunt rare chiar și pentru o perioadă lungă de timp după pierderea dintelui. Starea obiectivă a pacientului poate fi determinată după efectuarea unui examen imagistic (scaner) al maxilarului.

Luxația dinților adiacenți

Cele mai citite articole

Dacă dintele existent nu are un contact adiacent (din cauza absenței unui dinte adiacent sau opus), acesta începe să se miște încet în direcția zonei goale. Dintele superior începe să crească în jos, dintele inferior în sus, iar dinții adiacenți ai dintelui pierdut, pe direcția locului absentului. Ca urmare, se obține o dentiție strâmbă, pierderea dinților sănătoși adiacenți, schimbarea profilului feței, articulațiilor maxilarului și mușchilor. 

Amânarea rezolvării problemei poate provoca multe alte probleme. Desigur, fiecare caz este individual, dar ar trebui să nu amâni rezolvarea problemei, mai ales atunci când sunt în joc propria sănătate, timpul și banii? Stomatologii cabinetului stomatologic Excedent recomandă contactarea unui stomatolog pentru a solicita un implant dentar în timp util pentru tratamentul dinților pierduți.

Tratamentul ortodontic

La efectuarea tratamentului ortodontic, punctul principal pentru un tratament de succes este diagnosticul și pregătirea planului de tratament. Ortodontul ar trebui să aibă informații maxime despre etiologia, tipul și gradul abaterilor dinților, arcadelor dentare și oaselor maxilarului, precum și caracteristicile individuale ale fiecărui pacient. 

Aceste date vor permite pregătirea unui plan individual de tratament pentru fiecare pacient. Ortodontul ia în considerare toți parametrii și planifică poziția dinților și a maxilarului în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient pentru a obține zâmbetul perfect și estetica feței pentru fiecare persoană. 

Cele mai citite articole