Meniu

Lentilele MiYOSMART pentru soare – soluția optimă pentru controlul miopiei și protecție solară

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

8 luni în urmă 13

Miopia afectează din ce în ce mai mulți copii din întreaga lume. Ca metodă naturală de combatere a acesteia, specialiștii îi sfătuiesc pe copii să petreacă mai mult timp în aer liber. Deși reprezintă un aliat de nădejde în lupta cu miopia, soarele poate cauza leziuni oculare în anumite situații. Ținând cont de aceste detalii, ce soluție optimă putem oferi copiilor pentru tratarea ambelor afecțiuni?

Miopia determină o vedere încețoșată a obiectelor aflate la distanță. Acest viciu este cauzat de forma imperfectă a globului ocular, ceva mai alungit pe orizontală și face ca punctul de refracție să se mute de la nivelul retinei, în fața ei.

Cum putem controla corespunzător miopia?

Până nu demult, miopia era corectată cu ajutorul ochelarilor de vedere. Între timp, s-a descoperit faptul că progresia miopiei evoluează împreună cu dezvoltarea copilului. În consecință, o creștere necontrolată a dioptriei ar putea cauza complicații importante mai târziu, precum glaucomul sau degenerescența maculară miopică.

Eforturile de cercetare conduse de HOYA, lider mondial al inovației în domeniul îngrijirii vederii, ce au fost susținute în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Hong Kong, au dus la realizarea lentilelor inteligente MiYOSMART. Acest set de lentile folosește tehnologia D.I.M.S., sau cu alte cuinte, segmente de defocalizare în formă de fagure în zona de tratament pentru a corecta eroarea de refracție miopică și pentru a încetini progresia miopiei.

Ecranul digital – adversar împotriva vederii sănătoase a copiilor

Cauzele miopiei pot varia de la individ la individ. Factorul genetic este cel predominant, însă și cei externi contribuie semnificativ la apariția miopiei.

Potrivit specialiștilor, factorii de risc externi țin de obiceiurile de zi cu zi ale epocii pe care o traversăm, respectiv: utilizarea tabletelor, a telefoanelor, a televizorului și a luminii artificiale în general. Efectele acestora asupra vederii copiilor sunt nocive, iar expunerea de lungă durată poate duce la miopie.

Simptome ale miopiei

Imposibilitatea de a vedea clar la distanță nu este foarte des reclamată de către copii. Ei tind, mai degrabă, să își normalizeze capacitățile, eventual depunând un efort suplimentar pentru a realiza aceleași acțiuni ca toți ceilalți. În cazul miopiei, copii trebuie să conștientizeze că efortul lor este în zadar, de cele mai multe ori epuizându-i.

Semnele la care trebuie să fie atent un părinte sunt:

  • Frecatul și mijitul ochilor;
  • Căscatul frecvent;
  • Frecatul palmelor;
  • Oboseala accentuată;
  • Durerile de cap.

Cele mai citite articole

Toate acestea sunt semnale de suspectare a miopiei, care trebuie să atragă efectuarea unei evaluări de specialitate.

Lumina naturală a soarelui, prieten și adversar

Specialiștii recomandă de fiecare dată expunerea vederii la lumina naturală în conduita terapeutică și de prevenție a miopiei. Aceasta s-a dovedit benefică, favorizând substanțial încetinirea progresiei miopiei la copii.

În sezonul cald, totuși, când aceasta urcă în intensitate, poate cauza leziuni oculare. De aceea, copiii trebuie să beneficieze de lentile cu protecție solară.

În consecință, HOYA a aduce în atenția tuturor soluția optimă: lentilele de ochelari MiYOSMART pentru soare, care îmbină perfect tehnologia pentru controlul miopiei cu cele mai eficiente măsuri de protecție solară.

MiYOSMART Chameleon și MiYOSMART Sunbird sunt două opțiuni ale lentilelor MiYOSMART special create pentru a proteja împotriva razelor intense ale soarelui.

MiYOSMART Chameleon – sunt lentile fotocromice care au capacitatea de a se adapta rapid la intensitatea luminii, tranziția fiind realizată în mod automat, la toate nivelurile de lumină solară. Acestea oferă copilului protecție solară completă, oricând și oriunde s-ar afla.

MiYOSMART Sunbird – sunt lentile polarizate, care asigură concomitent controlul miopiei precum și imaginea vibrantă a culorilor, asemeni celei reprezentate în imaginația lor. Această versiune folosește și copiilor cu fotofobie.

Mulțumită tehnologiei care stă la baza acestor lentile – D.I.M.S. – Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) (segmente multiple încorporate de defocalizare) lentilele MiYOSMART, în ambele variante reușesc să încetinească progresia miopiei cu aproximativ 60%, în 21,5% din cazuri miopia fiind oprită definitiv din evoluție.(Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial”, care îi are ca autori pe: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile și a fost publicat în British Journal of Ophthalmology, în data de 29 Mai 2019.)

Prin urmare, se poate spune că HOYA, lider mondial al inovației în domeniul îngrijirii vederii, aduce pe piață soluții perfect adaptate nevoilor societății moderne, care aspiră permanent către îmbunătățirea calității vieții. Lentilele inteligente MiYOSMART reprezintă o promisiune a inovației prin care se oferă copiilor o vedere clară, protejată de factori de risc care le pot amenința calitatea vieții la început de drum.

Acest articol v-a fost oferit de HOYA Lens România.

Cele mai citite articole