Meniu

La gripa aviara si pesta porcina s-au furat milioane de euro!

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

6 ani în urmă 7

La gripa aviara si pesta porcina s-au furat milioane de euro!

Expertiza-bomba, venita pe ultima suta de metri

Ultimul document ajuns la dosarul lui Stefan Nicolae este unul care va schimba total soarta acestui personaj. Expertiza contabila judiciara scrie negru pe alb ca „actualul director al IDSA, Stefan Nicolae, s-a aflat in conflict de interese in momentul in care a semnat o serie de contracte catre firma Omnivet Impex SRL, la care actionar majoritar este fiul sau“. Pe parcursul a zeci de pagini, expertii au demonstrat cum fiecare dintre contractele dintre IDSA si Omnivet s-a semnat dupa un scenariu premeditat.

Cele mai citite articole

Unul dintre exemple este edificator. La IDSA se aproba necesarul de reagenti si materiale pentru anul urmator. La capitolul „seturi de diagnostic si placi pentru competitiv Elisa“ a fost alocat un buget de 1,5 miliarde de lei vechi. Pentru aprovizionarea produselor cu pricina, IDSA a publicat anunturi in doua ziare centrale. Anuntul nu preciza procedura de achizitie aleasa, data la care va avea loc licitatia sau ce documente vor trebui sa aduca ofertantii. In aceste conditii, se inscrie totusi sereleul Omnivet, care vine cu un plic sigilat ce continea o oferta de pret si multe alte documente necesare in cazul licitatiilor-tip. Fara sa mai faca vreo negociere, IDSA-ul a platit firmei Omnivet suma intergala pentru achizitionarea acestui produs, adica 1.555.228.800 lei vechi. Exemplul de mai sus este doar unul dintre zecile de contracte incheiate de tandemul tata-fiu.

«Parintele aviarei» a fost protejat de politisti cu greutate

Pe parcursul cercetarilor, asupra politistilor si procurorilor de caz s-au facut presiuni pentru a renunta la dosar. Se pare ca un ofiter important de la Directia de Investigare a Fraudelor a incercat sa intervina in favoarea lui Stefan Nicolae. Surse din cadrul DNA-ului ne-au informat ca aceasta structura ar avea chiar interceptari cu acel politist, care ii asigura pe invinuiti ca dosarul lor va fi intr-un fel sau altul blocat. Ca urmare a acelor interceptari, s-ar putea deschide inca un dosar, de data aceasta pentru trafic de influenta si favorizare a infractorului.

Cele mai citite articole