Meniu

Implantul dentar, soluţie funcţională în estetica dentară

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 săptămâni în urmă 1

Implantul dentar, soluţie funcţională în estetica dentară

Zâmbetul strălucitor şi frumos este rezultatul unei griji constante pe care noi o alocăm cavităţii orale. Cavitatea orală este prima porţiune a sistemului digestiv, are în componenţă o serie de elemente cu roluri foarte importante şi este hotărâtoare în menţinerea unei stări generale de echilibru. Atunci când ne referim la zâmbetul nostru, primul gând ne duce la dantură, însă un zâmbet frumos şi sănătos implică şi gingii sănătoase, precum şi o poziționare bine proporţionată. Estetica dentară este acel palier al medicinei dentare, căreia îi revine sarcina aplicării celor mai potrivite proceduri, în vederea redobândirii şi menţinerii sănătăţii orale.

Estetica dentară, între funcţional şi frumos

Estetica dentara vine în întâmpinarea pacienţilor cu o serie amplă de servicii medicale al căror scop final este redobândirea unei dentiţii perfect funcţionale, în acelaşi timp frumoasă şi strălucitoare. De la proceduri simple de întreţinere, precum albirea dentară, aplicarea faţetelor sau detartrajul, până la tratamente mai complexe, dintre care pot fi reamintite obturaţiile coronare, implanturile dentare, remodelarea gingiilor sau alinierea dinţilor, toate sunt tratamente moderne prin care se urmăreşte redarea şi menţinerea unui zâmbet frumos şi sănătos.

De ce apelăm la tratamentele de estetică dentară

Cele mai citite articole

Oricine îşi doreşte un zâmbet frumos, un aspect plăcut al chipului şi o atitudine luminoasă, astfel că a apela periodic la serviciile medicale de estetică dentară reprezintă calea către îndeplinirea acestei dorinţe. Zâmbetul frumos înseamnă dantură şi gingii sănătoase, astfel că a urma tratamentele potrivite contextului nostru medical este cea mai asumată şi firească decizie, atunci când nu dorim agravarea anumitor situaţii medicale. Doar astfel putem reda sănătatea cavităţii orale, restabili echilibrul sistemului digestiv şi recăpăta frumuseţea şi naturaleţea chipului. Apelând constant la serviciile de estetică dentară, asigurăm danturii noastre naturale o viaţă lungă, intervenind la timp în cazul oricărei manifestări.

De ce se optează pentru implantul dentar?

Implantologia reprezintă astăzi una dintre cele mai performante şi durabile proceduri medicale destinate recăpătării funcţionalităţii şi sănătăţii cavităţii orale. Un implant dentar este acea proteză care are rolul de a înlocui un dinte pierdut. Procedura medicală este reprezentată prin inserarea unei proteze din titan în osul maxilarului. Are un rol de sine stătător, fără a influenţa dinţii învecinaţi. Capsula care va îmbrăca baza dintelui este realizată din aliaje ceramice de cea mai bună calitate, concepute pentru a fi atât durabile, cât şi estetice.

Noile tehnologii vin în întâmpinarea pacienţilor cu materiale de cea mai înaltă calitate, tocmai pentru a asigura toleranţă, durabilitate şi versatilitate. Optând pentru implantul dentar, ne oferim oportunitatea de a ne bucura din nou de o dantură sănătoasă şi rezistentă. Ne redobândim trăsăturile faciale, restabilim ocluzia corectă şi ne reechilibrăm sistemul digestiv, prin efectuarea unei masticaţii corecte. Implantul dentar reprezintă o investiţie pe termen foarte lung, astfel că ne vom bucura de toate beneficiile pe care ni le oferă, pe o perioadă lungă de timp. Este o procedură chirurgicală simplă, prezintă puţine contraindicaţii şi implică o recuperare rapidă, noi putându-ne bucura cât mai curând de zâmbetul pe care ni l-am dorit.

Cele mai citite articole