Meniu

Greșeli de evitat în construirea unei case

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 7

Construirea unei case implică un proces de lungă durată şi destul de laborios. Este un proiect ce nu trebuie tratat cu superficialitate. Pentru ca acest proiect să devină realitate este necesar ca proprietarii să încerce evitarea celor mai esenţiale greşeli în domeniul construcţiilor, cum ar fi: 

Alegerea oricărui teren

Locația și prețul nu sunt singurele criterii de luat în considerare la alegerea unui teren construibil. Într-adevăr, proprietarii trebuie să se gândească și la formă, panta, accesibilitate, vegetație, dar și la diferitele conexiuni. Acestea din urmă joacă un rol considerabil în arhitectură, fundații, lucrări etc.

Neglijarea studiului solului

Natura solului este decisivă pentru costul lucrărilor de construcție. Ideal este să se efectueze un studiu al terenului înainte de cumpărare. Acest lucru va permite celor interesaţi să cunoască proprietățile specifice solului (sensibilitate la apă, eterogenitate, capacitate portantă, comportament seismic etc.).

Bugetul prea restrâns

Fie că este vorba de o construcție, o renovare sau chiar o extindere, evaluarea bugetului este esențială pentru succesul proiectului. Bugetul prea limitat este o greșeală destul de comună. În multe cazuri, proprietarii unui teren edificabil iau în considerare doar suma stabilită în deviz, fără a lua în considerare neprevăzutul. Pentru a evita atacurile de panică, ideal este să se ia o marjă de aproximativ 25%. În acest fel, vor fi evitate posibilele evenimente neprevăzute atunci când se construieşte casa.

Lipsa arhitectului 

Cele mai citite articole

Din dorinţa de a economisi bani, mulți sunt tentați să realizeze ei înșiși proiectul și munca. Cu toate acestea, astfel de operațiuni necesită cunoștințe aprofundate și stăpânirea multor tehnici. Pentru a garanta soliditatea și stabilitatea viitoarei clădiri, este de preferat să se apeleze la serviciile profesioniștilor autorizați și cu experiență. Aceştia vor rafina ideile, aducând soluții eficiente, estetice, funcționale și adecvate dorințelor, nevoilor și bugetului proprietarului.

Alegerea materialelor ieftine și de calitate scăzută

De reţinut că, durata de viață a unei case nu depinde numai de întreținere. Calitatea materialelor utilizate și a finisajelor joacă, de asemenea, un rol major. Este recomandat să se apeleze la un profesionist pentru a oferi asistență și consiliere în alegerile necesare. El va ghida proprietarii către materiale de calitate, adaptate proiectului și bugetului. De asemenea, este important aspectul sigur și ecologic al materialelor

Nu se verifică referințele meşterilor angajați

Alegerea companiilor care se ocupă de lucrări nu trebuie făcută în grabă. Fie că este vorba de o construcție, renovare sau extindere, angajarea de profesioniști competenți și calificați este un pas esențial pentru succesul proiectului. Pe lângă recenzii, oferite de Registrul Constructorilor, se recomandă şi contactarea foştilor clienți și discutarea cu aceștia. Trebuie luate în considerare verificarea acreditărilor și certificărilor profesioniștilor pe care proprietarul doreşte să îi angajeze pentru forța de muncă.

Nu se verifică în mod regulat progresul proiectului

Chiar dacă s-au angajat meșteri de încredere, trebuie verificat în mod regulat progresul construcţiei. În timpul vizitei, se va verifica fiecare element al structurii pentru a detecta posibile anomalii. 

Aşadar, construirea unei case este un pas complex și delicat. Cumpărarea terenului, studiul solului, realizarea planurilor, lucrarea – niciun detaliu nu trebuie trecut cu vederea.

Cele mai citite articole