Meniu

Fațete dentare din ceramică sau zirconiu – Ce alegi?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 luni în urmă 1

Un zâmbet frumos, la momentul potrivit, poate schimba ziua oricui. Experții spun că e benefic să zâmbim cât mai des și să găsim bucurie în lucrurile simple. Dar ce se întâmplă atunci când nu ești mulțumit de aspectul dinților tăi? Eviți privirile tuturor sau îndrăznești să faci o schimbare? Citind acest articol, vei descoperi avantajele fațetelor dentare din ceramică, dar și avantajele fațetelor dentare din zirconiu. La final, vei putea lua o decizie bine documentată.

Rolul fațetelor dentare în stomatologia modernă

Fațetele dentare vin în ajutorul persoanelor care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul. Acestea sunt foițe subțiri de material, care acoperă suprafața vizibilă a dinților. Rolul lor este de a oferi o estetică plăcută în cazul pacienților cu dinți ciobiți sau crăpați, dinți pătați sau decolorați, dar și pacienților cu strungăreață sau alte spațieri ori înghesuiri inestetice. La LLL Dental ai posibilitatea de a opta atât pentru fațete dentare din ceramică, cât și pentru fațete dentare din zirconiu – două opțiuni ideale pentru o dantură frumoasă și sănătoasă.

Fațete dentare din ceramică

Fațetele dentare din ceramică sau fațetele Emax sunt foarte populare în rândul pacienților care visează la un zâmbet deosebit de estetic. Acestea sunt realizate din ceramică presată, cu ajutorul tehnicilor computerizate. Pe lângă faptul că o astfel de alegere îți va îmbunătăți considerabil aspectul dinților, fațetele din ceramică pot rezista peste 10 ani. Sigur, durata de viață a acestora este influențată de o igienă orală corespunzătoare. Iată care sunt, pe scurt, principalele avantaje ale fațetelor din ceramică Emax:

  • Naturalețe;
  • Rezistență;
  • Durabilitate;
  • Rapiditate în execuție.

Pentru a-ți face o idee, prețul fațetelor Emax pornește de la 2000 lei și crește în funcție de numărul dinților care au nevoie de o îmbunătățire de ordin estetic.

Fațete dentare din zirconiu

Cele mai citite articole

Zirconiul este apreciat în stomatologie datorită rezistenței de care dă dovadă. Acesta este principalul motiv pentru care, de regulă, fațetele dentare din zirconiu se recomandă pentru dinții laterali, acolo unde presiune este mult mai mare. Așa cum spuneam mai sus, fațetele sunt mici învelișuri, care acoperă suprafața vizibilă a dinților de pe arcadă, de data aceasta fiind realizate din oxid de zirconiu. Printre principalele avantaje oferite de o astfel de alegere, se numără următoarele:

  • Rezistență remarcabilă;
  • Aspect estetic plăcut;
  • Procedură minim invazivă.

Și în cazul fațetelor din zirconiu, costul pornește de la 2000 de lei, fiind influențat de numărul dinților care au nevoie de o schimbare. Pacienții pot opta pentru aplicarea fațetelor pe toată dantura sau pentru a remedia defectele de formă pentru câțiva dinți.

Fațete din ceramică vs fațete din zirconiu

Înainte de a face o alegere, trebuie să știi că fațetele dentare se aplică doar pe suprafața exterioară a dinților sănătoși. Practic, aceste foițe subțiri de material corectează doar defectele de formă și culoare. Sigur că se va îmbunătăți și procesul de masticație, însă fațetele nu reprezintă o soluție de tratament pentru carii, dinți lipsă sau diferite infecții.

Ambele opțiuni sunt apreciate de pacienții (adulți) de toate vârstele, ceea ce ar putea să-ți pară, la prima vedere, o decizie destul de grea. Ce alegi între zirconiu și ceramică? E clar că ambele variante sunt avantajoase, însă decizia finală va fi luată doar în prezența medicului. După ce se realizează consultația, echipa medicală îți va recomanda cea mai bună opțiune, bazată atât pe nevoile tale, cât și pe bugetul de care dispui.

În cele din urmă, fațetele dentare au rolul de a îmbunătăți semnificativ aspectul zâmbetului tău, oferindu-ți încrederea la care ai visat întotdeauna. Sunt estetice, dar și rezistente, iar cu o îngrijire minuțioasă, pot avea o durată de viață de peste 10 ani. Mergi la o primă consultație și convinge-te!

Cele mai citite articole