Meniu

Factorii de succes ai tratamentului kinetoterapeutic în București

Articol scris de

1 an în urmă 31

Kinetoterapia este una dintre cele mai bune metode de reabilitare pentru pacienți. Ea are ca scop reabilitarea și îmbunătățirea funcțiilor motrice afectate sau diminuate în cazul anumitor afecțiuni specifice. Cu un program adecvat, aceasta asigură o recuperare eficientă și rapidă și îmbunătățește starea generală a organismului.

În ce constă tratamentului de recuperare

La o clinică de kinetoterapie Bucuresti, pacientul beneficiază de o consultație inițială. În funcție de diagnostic, se poate recomanda un tratament anume. Acesta poate include:

  • Kinetoterapie
  • Pilates
  • Dryneedling
  • Terapia vacuum, etc.

Medicul stabilește ce tip de terapie este potrivit pentru pacient, numărul, frecvența și intensitatea tratamentelor și consemnează detaliile întregului parcurs pe o fișă de tratament. Uneori, medicul poate prescrie examinări suplimentare pentru a determina gradul de afectare și contraindicațiile/restricțiile.

Care sunt factorii de succes ai tratamentului kinetoterapeutic

Kinetoterapia ajută la diverse afecțiuni, dintre care:

  • Afecțiuni ortopedico-traumatice
  • Afecțiuni reumatologice
  • Afecțiuni neurologice
  • Afecțiuni oncologice, etc.

Kinetoterapia îmbunătățește performanțele sistemului circulator și limfatic și funcționarea organelor interne, stimulează sistemul imunitar și procesele metabolice din organism, are un efect pozitiv asupra regenerării țesuturilor, reduce inflamațiile, crește capacitatea de compensare a organismului, scurtează perioada de reabilitare și reduce riscul influențelor negative ale mediului.

Factorii de succes în tratamentul kinetoterapeutic depind de condiția pacientului precum și nevoile sale individuale.

La aceasta contribuie:

  • O evaluare corectă

Cele mai citite articole

Aceasta este esențială în identificarea afecțiunii și tratarea corectă a acesteia;

  • Crearea unui plan de tratament personalizat

După ce s-a înfăptuit evaluarea inițială, se va trece la următorul pas: planul de tratament. Kinetoterapeutul va crea un plan de tratament individual adaptat nevoilor pacientului. Acestea pot include exerciții fizice, terapii recuperare manuale și alte metode specifice;

  • Crearea unei legături terapeutice

Aceasta este esențială în succesul tratamentului. Un terapeut empatic, care ascultă cu atenție cerințele pacientului și încearcă să-l ajute este foarte important;

  • Informarea pacientului

Înainte de kinetoterapie, pacientul trebuie să fie informat despre cele ce urmează să se întâmple.

Toate tipurile de proceduri și regimul lor sunt alese individual pentru fiecare pacient. Procedurile sunt adesea utilizate în combinație, deoarece combinația de factori fizici sporește efectul terapeutic, reduce durata terapiei și accelerează recuperarea.

Rezultatele tratamentelor se pot observa chiar după primele 2-3 ședințe. Pacienții observă că starea de bine se îmbunătățește simțitor, perioada de tratament și medicație se scurtează iar dezvoltarea bolilor cronice este încetinită. Aceasta este resimțită ca o completare cu drepturi depline a procesului de reabilitare: distruge traseul energetic al bolii, generează celule sănătoase și normalizează funcția organelor și structurilor interne.

Acest material a fost creat de o agentie ppc numită Campaigns. Campaigns oferă servicii specializate care ajută la dezvoltarea și implementarea campaniilor de marketing, ceea ce stimulează promovarea afacerii, atragerea clienților noi precum și obținerea rezultatelor pozitive în ceea ce privește creșterea brandului și generarea vânzărilor.

Cele mai citite articole