Ce face alcoolul corpului tău?
Probabil ai experimentat deja o noapte la băută cu prietenii sau ai savurat câteva pahare de vin la o cină în familie. Mulți oameni consumă alcool ocazional, iar majoritatea dintre ei își pun întrebarea „ar trebui să reduc numărul de pahare data viitoare?” Cu toate acestea, care sunt de fapt consecințele consumului de alcool asupra corpului tău?
Efectele alcoolului asupra organelor
Efectele consumului de alcool pot afecta diferite organe din corpul tău, precum creierul, ficatul, stomacul, inima și vasele de sânge.
Creierul
Acțiune sedativă
Alcoolul are o acțiune sedativă, ceea ce duce la încetinirea comunicării dintre neuroni și la modificarea funcționării celulelor cerebrale. Consumul excesiv de alcool pe o perioadă lungă de timp poate duce la micșorarea creierului cu până la 10% – 15%.
Ficatul
Consumul excesiv de alcool poate perturba procesul de curățare a organismului efectuat de ficat. Acest organ poate prezenta diverse probleme.
Stomacul
Cele mai citite articole
Dacă nu bei alcool prea des, s-ar putea să ți se facă greață după o ieșire serioasă în oraș cu prietenii. Acest lucru din cauza faptului că mucoasa stomacului tău este iritată. O mucoasă iritată a stomacului te poate face să vomiți, astfel încât să elimini toate substanțele toxice din stomac. Într-un caz mai grav, poate apărea o gaură în mucoasa stomacului tău. Această gaură poate face ca mucoasa stomacală să se inflameze. Poți face ulcer gastric.
Inima și vasele de sânge
Se spune adesea că alcoolul este bun pentru inimă și vasele de sânge. Adevărat, la un consum moderat de alcool. Prea mult alcool te poate face să suferi de tensiune arterială (prea) ridicată. Și nu doar tensiunea arterială prea ridicată poate fi o consecință a alcoolului, tulburările de ritm cardiac sau chiar o hemoragie cerebrală pot apărea, de asemenea, ca urmare a consumului prea mare de alcool în mod regulat.
Cancer
Consumul excesiv de alcool poate duce la un risc crescut de apariție a mai multor tipuri de cancer. Dacă bei mult alcool, ai un risc mai mare de:
- Cancer oral
- Cancer de gât
- Cancer esofagian
- Cancer laringian
Vrei să faci ceva în această privință?
Dar ai prefera să nu discuți acest lucru cu propriul medic de familie? Atunci o consultație la Dokteronline oferă o soluție discretă pentru a stabili în mod responsabil tratamentul dorit. Colaborăm cu o rețea extinsă de medici înregistrați la nivel european.