Meniu

Deratizarea – la ce specialisti sa apelezi pentru a scapa de problema rozatoarelor?

Articol scris de

3 ani în urmă 9

Tot mai multe persoane se confrunta cu problema rozatoarelor, indiferent daca locuiesc la oras sau la tara, la curte sau la bloc. Multi dintre ei, satui sa caute solutii care nu ofera niciun rezultat, prefera sa apeleze la servicii profesionale de firma deratizare Constanta, spre exemplu. 

Invazia de rozatoare – cum apar acestea in gospodarie?

In primul rand, sunt atrasi de resturile alimentare si de gunoaie. Le plac depozitele de cartoane si materiale textile, cauciucurile, cerealele si locurile umbroase. Odata intrate in gospodarie, ele se inmultesc in ritm alert, mai ales ca o femela poate da nastere si 10 pui intr-o singura transa. 

Astfel, calculand, intr-un an o femela poate naste pana la 80 de pui, care ajung la maturitate in numai doua luni. Iar invazia va fi greu de starpit. Acesta este unul din motivele pentru care e bine sa apelezi cat mai repede la o firma de deratizare sobolani si soareci. 

Cum alegi cea mai buna firma de deratizare?

Sunt o multime de factori de care trebuie sa tii cont, iar principalii sunt:

Cauta cat mai multe informatii

Daca ai nevoie de serviciile unei firme de deratizare este foarte important sa cauti informatii, atat online, cat si printre cunoscuti. Avantajul de a cauta online este ca poti vedea si recenziile clientilor si ai si un calculator de pret, care te va ghida in cautari. In plus, poti reduce cautarea la firmele care isi desfasoara activitatea in zona sau orasul tau.

Ia in calcul mai multe oferte

Cele mai citite articole

Firmele au preturi diferite pentru persoane fizice si juridice. Dar, cele mai multe vor putea stabili un pret exact abia dupa ce se vor deplasa la fata locului, pentru a investiga problema.

Opteaza pentru firmele care detin acreditari

Desi pretul s-ar putea sa ti se para mare, este important sa optezi pentru acele firme care au acreditari si autorizatii. Acestea sunt o garantie a seriozitatii firmei, dar tin si de competenta acesteia. Astfel, o firma care detine certificari va folosi doar substante adecvate, aprobate de Ministerul Sanatatii, care nu pun in pericol natura, oamenii si animalele.

Deratizarea propriu-zisa: cum se face?

Cel mai adesea, deratizarea se face in doua moduri, folosind substante chimice si non-chimice.

Deratizarea chimica foloseste produse de tipul  otrava de tip spuma, blocuri cerate de otrava, statii de intoxicare sau otrava sub forma de pasta. Cea non-chimica presupune plasarea de capcane mecanice sau cu adeziv sau aparate cu ultrasunete.

In functie de gradul de infestare, ambele sunt eficiente. Cele nonchimice sunt pentru infestari mici, iar cele chimice pentru exterminarea unei populatii mari de rozatoare. 

Se recomanda ca deratizarea sa aiba loc de cel putin doua ori pe an sau ori de cate ori situatia o impune. Dupa o deratizare se recomanda ca geamurile si usile sa fie inchise pentru minim 2 ore, astfel incat solutia folosita sa-si faca efectul eficient. De asemenea, animalele de companie si copiii trebuie tinuti la distanta de solutiile speciale pentru deratizare. 

Este timpul sa optezi pentru serviciile profesionale DDD ( dezinsectie, dezinfectie si deratizare ). Specialistii vor face o analiza a spatiului, dupa care vor veni cu cele mai bune metode de eliminare a problemei. De cele mai multe ori, se apeleaza la fumigene si momeli sau la capcane.

Cele mai citite articole