Meniu

De ce trebuie să mergi la stomatolog din 6 în 6 luni de zile?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 25

De ce trebuie să mergi la stomatolog din 6 în 6 luni de zile?

Stomatologia este un domeniu foarte vast, care aduce multe îmbunătăţiri în viaţa oricărui om. Este important să ai o sănătate orală bună şi să ai dinţi îngrijiţi. Atunci când ai o dantură frumoasă te simţi bine, poţi să zâmbeşti cu încredere şi să te manifeşti liber. De aceea este recomandat să mergi la dentist din 6 în 6 luni de zile. Vei putea să mergi la un dentist şi să te bucuri de beneficiile de a face acest lucru. Pentru un cabinet stomatologic de calitate, cu medici dedicaţi şi o echipă care se ocupă cu atenţie şi grijă de dantura ta, poţi merge la Clinica Excedent.

Iată principalele aspecte de care poţi beneficia dacă alegi să mergi de două ori pe an la medicul tău:

1. Doctorul îţi poate face o igienizare corespunzătoare

Este important să faci o igienizare corectă a danturii în fiecare an. Resturile de mâncare pot să pătrundă între dinţi sau în micile fisuri, ori între lucrările dentare. De aceea este bine să mergi la detartraj, periaj profesional şi Air Flow. Doctorul o să îţi recomande ce este mai bine pentru dinţii tăi şi o să îndepărteze tartrul format în tot acest timp. O să ai o respiraţie mai proaspătă, o să îţi simţi dinţii mai curaţi şi nu o să mai ai placă bacteriană acumulată.

2. O să ştii din timp dacă ai carii şi o să poţi să le tratezi imediat

Cele mai citite articole

Cariile sunt prezente datorită multor factori posibili.Tipul de mâncare, stilul de viaţă, factorul genetic, igiena orală zilnică, sunt parte din procesul de formare a unor carii. Dacă mergi din 6 în 6 luni la medicul dentist pentru a face un consult, vei putea observa din timp formarea unor carii. Astfel, o să poţi să le tratezi la timp, când sunt încă foarte mici.

3. Dacă vii la dentist în mod regulat, poţi ţine sub observaţie şi alte probleme mai vechi

Lucrările mai vechi, cele realizate cu ani de zile în urmă, se pot deteriora în timp. Astfel, o să poţi să te bucuri de soluţii şi rezolvări imediate, atunci când le verifici în mod regulat. O să poţi să le repari sau să le schimbi complet, în funcţie de sfatul medicului dentist.

4. Doctorul este la curent cu ultimele descoperiri şi poate aduce îmbunătăţiri pentru lucrările mai vechi sau se pot găsi soluţii pentru cele pe care le începi chiar acum

Există întotdeauna descoperiri de ultimă generaţie în acest domeniu al medicinei. Doctorul tău este întotdeauna la curent cu tot ce apare nou şi de aceea te poate ghida spre a face multe modificări benefice în planurile tale de întreţinere a danturii.

Cele mai citite articole