Meniu

De ce ar trebui să folosești metode de plată sigure pentru a elimina anxietatea și riscul din timpul tranzacțiilor online?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

10 luni în urmă 7

Tranzacțiile online, deși la ordinea zilei pentru multe persoane, sunt încă înconjurate de incertitudine și nesiguranță. România are într-adevăr o rată de penetrare a internetului în rândul populației de peste 80%. Totuși, există foarte multe persoane care ar cădea în capcana unui procesator de plăți nesigur. Contrar așteptărilor, acest lucru se poate întâmplă într-o singură secundă de neatenție!

Un website prezintă mai multe straturi de securitate. Același lucru se aplică și la un procesator de plăți online. Fiecare caracteristică trebuie verificată înaintea realizării unei plăți online.

Există multe situații în care va trebui să realizezi o plată online. Fie că vrei să achiziționezi un cadou sau să ai parte de ceva distractie online cu sloturi, va trebui să introduci datele cardului tău.

Ce sunt metodele de plată sigure?

Metodele de plată sigure sunt, printre altele, cele mai cunoscute metode de plată de pe internet. De exemplu, PayPal nu oferă acces direct la cardul tău de credit, ci doar transferi bani din contul bancar către PayPal. Astfel, poți ține o sumă mică de bani în aceasta platformă pentru tranzacțiile online. Problema constă în faptul ca majoritatea magazinelor și serviciilor online din România nu au această metodă de plată disponibilă.

Prin urmare, de cele mai multe ori trebuie sa apelezi la metode clasice. Acestea sunt cardul de credit, cardurile de credit virtuale, cardurile preplătite și portofelele digitale. Toate acestea implica interacțiune cu cardul tău de credit principal, implicit cu banca ta.

Totuși, toate în afară de prima opțiune prezintă mai multe nivele de securitate. Cardurile de credit virtuale implică utilizarea unei aplicații și transferul unei sume mici pe un card care practic nu există. Totodată, acest card poate fi blocat instant.

Apoi, cardurile preplătite au o sumă definită și nu sunt conectate la vreun card sau cont bancar. După epuizarea fondurilor, cardul este anulat și nu mai poate fi utilizat. Nu în ultimul rând, portofelele digitale îți permit crearea de diferite tipuri de carduri – implicit virtuale și preplătite.

Un avantaj major al portofelelor digitale constă în faptul că acestea prezintă și mai multe nivele de securitate. Astfel, fiecare acțiune trebuie confirmată, identitatea utilizatorului trebuie confirmată la fiecare tranzacție și așa mai departe.

De ce să folosești metode de plată sigure?

Cele mai citite articole

Mulți sar direct către cardul de credit atunci când trebuie să facă o tranzacție online. Acesta nu este un răspuns adecvat. În primă instanță, trebuie să verifici certificatul de securitate al website-ului. Acesta este marcat de prezența unui lacăt în bara de căutare a motorului de căutare.

Apoi, este bine să analizezi și procesatorul de plăți online utilizat. Acesta trebuie să fie cunoscut. În România poți avea încredere în Netopia Payment, una dintre cele mai cunoscute și utilizate soluții de procesare a plăților.

Procesatorul de plăți respectă toate procedurile de securitate implicate de utilizarea cu cardul. Mai exact, trebuie să aprobi plata dacă ai o aplicație a băncii pe telefon (ceea ce ar trebui să ai). Dacă acest lucru nu este posibil, vei primi un mesaj pe telefon pentru a confirma plata.

Pe scurt, banii nu îți pot dispărea pur și simplu de pe card dacă alegi o metodă de plată sigură. Anxietatea și stresul dispar complet. Mai mult decât atât, o metodă sigură implică faptul că poți face plângeri dacă ceva nu decurge cum trebuie.

Dacă banii au fost luați, dar serviciul sau produsul nu a fost oferit, poți face contestație. Acest lucru este posibil doar când folosești metode de plată sigure, cunoscute la nivel internațional.

Respectă-ți siguranța când navighezi pe internet!

De departe cel mai important lucru este să îți respecți siguranța financiară atunci când faci tranzacții online. Nu avea încredere oarbă în fiecare website pe care îl întâlnești. Înainte de a procesa o plată, trebuie să verifici câteva lucruri, precum cele menționate mai sus.

Doar așa îți poți garanta siguranța, implicit lipsa anxietății și stresului!

Unsplash

Cele mai citite articole