Curățenia generală în clinici medicale și spitale se realizează, cel puțin în teorie, o dată pe lună. Practic, întregul proces presupune multă organizare și folosirea produselor profesionale de curățenie, precum și a personalului pregătit în acest sens.
Ca să înțelegi bine ce înseamnă o asemenea curățenie, poți citi rândurile următoare și descoperi informațiile care te interesează, dacă ai o unitate medicală în subordine sau dacă vrei să activezi în domeniul acesta și vrei să te pui la curent cu toate aspectele.
Cum se decontaminează o clinică sau un spital și de ce se ține cont
- Igienizarea încăperilor
În majoritatea cazurilor, clinicile și spitalele programează o curățenie generală în fiecare lună. Chiar dacă se presupune că aceste unități sunt perfect întreținute și curățate în fiecare zi, există însă nevoia de o mai bună implicare și organizare din acest punct de vedere.
Curățenia generală începe cu decontaminarea încăperilor, cu ajutorul metodelor dedicate, precum și a produselor de specialitate. Aici ajută și categoria de dezinfectanți profesionali de la Golden Protect pentru a simplifica lucrurile în acest sens și a beneficia de produse adecvate. Tot în ceea ce privește dezinfecția în încăperile spitalicești, se recomandă utilizarea mopurilor profesionale și detergenților speciali.
- Decontaminarea echipamentelor și obiectelor
Nu există curățenie generală în unitățile medicale fără decontaminarea echipamentelor și obiectelor existente. Practic, se începe procesul de dezinfecție și eliminare a bacteriilor de pe astfel de suprafețe. Și în acest caz se folosesc produsele dezinfectante care au în compoziție ingrediente specifice, adaptate suprafețelor și obiectelor pentru care sunt destinate.
Cele mai citite articole
Un bun manager de clinică medicală sau spital ar trebui să supervizeze procesul de curățenie generală în incintă și să asigure personalului tot ce este nevoie pentru ca această îndeletnicire să se realizeze la parametri optimi.
- Reciclarea produselor medicale utilizate
Tot în cadrul curățeniei generale în unitățile medicale intră în discuție și reciclarea produselor care au fost folosite de către personal. În mod normal, reciclarea se realizează cu ajutorul recipientelor de specialitate, care se regăsesc în clinici și spitale. Urmează ca acestea să fie duse și distruse la centrele dedicate, respectând normele în vigoare.
În majoritatea cazurilor, reciclarea materialelor folosite în scop medical se face zilnic, însă se poate realiza și lunar, odată cu începerea curățeniei generale când se poate dispune de o mai bună organizare în acest sens.
- Ce trebuie să facă personalul medical după curățenia generală
Un alt aspect important ce ține de curățenia generală și mai exact de personalul medical este folosirea dezinfectanților pentru mâini și a echipamentelor speciale după terminarea acestui proces. Este drept că acestea sunt folosite în mod constant, însă se recomandă ca uniformele să fie înlocuite după dezinfectarea unităților medicale. De altfel, tot în acest caz se pot înlocui covorașele dezinfectante de la intrările din încăperile unității și desface noi cutii de instrumente medicale.
În concluzie, curățenia generală în unitățile medicale se poate realiza o dată pe lună, folosind materialele necesare în acest caz. Este extrem de importantă folosirea dezinfectanților profesionali care sunt total diferiți față de cei de pe piață pentru uzul zilnic al consumatorilor, datorită eficienței oferite.