Meniu

Cum te poate ajuta un psiholog să ai o viață mai liniștită

Articol scris de

3 luni în urmă 2

În fiecare zi suntem expuși la o multitudine de stimuli, care chiar dacă nu conștientizăm pe moment, ne afectează stabilitatea echilibrului psihic. Pot exista situații când ne simțim copleșiți de griji, sentimente intense și tot felul de probleme. De multe ori, uităm să avem grijă și de noi, de sănătatea noastră mintală. Aici, intervine psihologul, specialistul care se ocupă de sănătatea emoțiilor și a psihicului nostru. 

Iată în continuare, cum te poate sprijini un psiholog pentru a avea o viață liniștită, care să fie în armonie cu valorile tale.  

Înțelegerea emoțiilor

Multe persoane au dificultăți în a recunoaște emoțiile pe care le simt și în a le exprima. Cu ajutorului unui psiholog Bucuresti poți face mult mai ușor acest lucru, ghidat. În cadrul procesului terapeutic beneficiezi de un mediu sigur, unde poți învăța despre ceea ce simți, dar și ce determină aceste emoții. În plus, dobândești și tehnici prin care să gestionezi emoțiile intense și să-ți menții echilibrul emoțional.

Gestionarea eficientă a stresului

Stresul reprezintă o parte inevitabilă a vieții, de aceea gestionarea sa într-un mod eficient reprezintă o abilitate esențială. Este cunoscut faptul că stresul predispune la diferite patologii și că afectează semnificativ calitatea vieții. În acest context, dobândirea unor tehnici de relaxare și de mindfulness contribuie la reducerea efectelor nocive ale acestuia asupra vieții tale.

Creșterea încrederii în sine

Cele mai citite articole

O încredere de sine scăzută îți afectează întreaga viață: de la relații, până la luarea unor decizii simple. Un prim pas al dezvoltării personale îl constituie consolidarea încrederii în sine. Pentru aceasta alege un psiholog cu care te simți confortabil. Dacă te întrebi cat costa un psiholog, află că prețurile pot să difere în funcție de expertiza specialistului și de metodele terapeutice utilizate. 

Stabilirea și atingerea obiectivelor

Psihologul te susține în stabilirea unor obiective realiste și cu un plan pentru a le atinge. În cadrul terapiei, vei identifica obiectivele importante pentru tine, care sunt etapele necesare pentru a le îndeplini și în ce interval de timp. De asemenea, poți deprinde și tehnici prin care să nu mai procrastinezi și să acorzi atenție activităților pe care le desfășori. 

Îmbunătățirea relațiilor

Omul este o ființă socială, iar relațiile cu cei din jur sunt esențiale pentru bunăstarea fiecărui individ. Bineînțeles, este important să ai relații sănătoase, nu toxice. Pe parcursul sesiunilor de terapie, poți învăța ce înseamnă să ai o relație sănătoasă, cum să recunoști relațiile toxice, dar și modalități eficiente de comunicare. Suplimentar, dacă îți dorești, poți deprinde și abilități de gestionare a conflictelor și de negociere.

Prin multitudinea de beneficii pe care le are terapia, psihologul te poate ajuta să îți îmbunătățești semnificativ calitatea vieții. Îți oferă suport și îndrumare pentru a te înțelege mai bine pe tine, dar și pe ceilalți. La finalul terapiei, cunoști o serie de instrumente și tehnici pe care le poți utiliza și pe viitor, pentru a trăi o viață echilibrată și împlinită. 

Sursa foto: Pexels

Cele mai citite articole