Meniu

Cum scapi de mirosul neplăcut de tutun din locuința ta

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

7 luni în urmă 5

Locuința ta ar trebui să fie un spațiu de confort și relaxare, unde să te simți cu adevărat acasă. Cu toate acestea, dacă ești fumător, mirosul persistent de tutun poate să compromită această atmosferă plăcută și să afecteze calitatea aerului din interior.

Dacă te confrunți cu acest neajuns și îți dorești să scapi de mirosul neplăcut de tutun din locuință, există câteva soluții simple și eficiente la îndemâna ta. În cele ce urmează, vei explora patru metode pe care le poți utiliza pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a reda prospețimea locuinței tale. 

Iată 4 metode prin care poți scăpa de acest miros din locuința ta

1. Arde lemn de palo santo sau salvie

Lemnul de palo santo și salvia sunt cunoscute pentru proprietățile lor de curățare energetică și purificare a aerului. Acestea au fost folosite secole întregi pentru a înlătura energiile negative și mirosurile neplăcute. Pentru a le utiliza, aprinde o mică bucată de lemn de palo santo sau un mănunchi de salvie și lasă fumul să se răspândească în întreaga locuință. Asigură-te că ai o farfurie sau un vas rezistent la căldură pentru a stinge focul după ce ai terminat. Fumul plăcut eliberat de aceste plante va ajuta la mascarea mirosului de tutun și la purificarea aerului.

2. Folosește un purificator de aer

Un purificator de aer poate fi o soluție excelentă pentru a îmbunătăți calitatea aerului din locuința ta. Optează pentru un model echipat cu un filtru de carbon activ sau un filtru specializat pentru mirosuri pentru a elimina particulele din aer și a curăța orice iz neplăcut. Asigură-te că purificatorul are o capacitate adecvată pentru dimensiunea camerei în care îl folosești și schimbă regulat filtrele pentru performanță optimă. Poți folosi chiar și un umidificator de aer în care să pui câțiva stropi de ulei esențial pentru rezultate mult mai bune.

Cele mai citite articole

3. Evită fumatul în casă

Cea mai eficientă modalitate de a scăpa de mirosul de tutun în locuință este, în mod evident, să nu fumezi în interior deloc. Fumatul în spații închise nu doar impregnează mirosul în pereți și mobilă, ci poate afecta și sănătatea ta și a celor din jur. Dacă renunțarea la fumat în interior nu este o opțiune foarte bună pentru tine, încearcă să alegi un colț special lângă fereastră pentru a reduce impactul mirosului. De asemenea, unii oameni optează pentru vaporizatoarele cu CBD, precum sunt cele disponibile pe legalizeit.ro, deoarece acestea nu produc fum și nici nu emana un miros supărător. Cel mai bine este, totuși, să reduci disponibilitatea spațiului în care fumezi.

4. Odorizante homemade pentru cameră

Poți să creezi odorizante homemade pentru cameră folosind ingrediente naturale care să mascheze sau să elimine mirosul de tutun. Un exemplu simplu este să amesteci apă cu câteva picături de ulei esențial de lămâie, lavandă sau eucalipt într-un pulverizator. Pulverizează acest amestec în cameră pentru a împrospăta aerul. De asemenea, poți așeza vase cu bicarbonat de sodiu sau cafea măcinată în camere pentru a absorbi mirosurile. Același efect îl va avea și un amestec de pudră de gelatină, apă și balsam de rufe.

În concluzie, pentru a scăpa de mirosul de tutun din locuința ai numeroase alternative la îndemână. Folosind aceste metode, poți să îmbunătățești calitatea aerului din casa ta și să creezi un mediu mai plăcut pentru tine și pentru cei din jur. Renunțarea la fumat sau limitarea sa în interior este cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de mirosul neplăcut de tutun în locuința ta.

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole