Meniu

Cum poți crește imunitatea copilului tău? TOP 3 metode 

Articol scris de

2 ani în urmă 18

Copiii își dezvoltă imunitatea de la vârste fragede. Pentru a te asigura că organismul copilului tău este pregătit să înfrunte diverse afecțiuni inevitabile cu brio, trebuie să ai grijă în ceea ce privește imunitatea. Chiar dacă organismul formează singur anticorpii necesari, procesul imunizării poate fi ajutat și din exterior. 

Iată 3 lucruri pentru imunitatea copilului la care să fii atent

  • Alimentația 

Alimentația este una dintre cele mai importante aspecte. Prin consumarea de alimente cu adevărat nutritive, corpul devine mai rezistent. Acest lucru se aplică și în cazul copiilor. O alimentație corespunzătoare poate ajuta organismul să se dezvolte armonios. 

De multe ori este greu să convingi un copil să mănânce ceea ce ți-ai propus. Există desigur multe metode de a convinge copilul să mănânce sănătos. Cea mai eficientă variantă este puterea exemplului. Copiii își formează gusturile de mici, acasă, unde gustă prima oară diverse feluri de mâncare. 

Un alt lucru pe care îl poți face este să devii creativ cu aranjarea elementelor din farfuria copilului. Crearea de diverse forme și îmbinarea de culori pot fi atractive vizual pentru copii și îi va face să fie mai entuziasmați să mănânce ce au în farfurie. Este bine să explici copilului că alimentele sănătoase trebuie consumate în cantități mari, iar dulciurile de exemplu, trebuie să fie doar o mică parte din alimentația lor. 

  • Monitorizarea sănătății

Monitorizarea continuă a stării de sănătate a copilului este necesară, deoarece este mult mai ușor să previi orice afecțiune. Ai grijă să nu uiți de vizitele de rutină la doctor și să mergi la consultații din timp în cazul în care observi că ceva nu este întocmai în regulă. 

Cele mai citite articole

Un alt aspect esențial este efectuarea periodică a seturilor de analize potrivite pentru copii. Aceste analize sunt de obicei recomandate de doctor, însă poți opta și singur să faci copilului diverse analize. În cazul în care există un deficit de vitamine, poți apela la remedii naturiste de la Vegis, pentru a veni în ajutorul organismului.  Se recomandă evitarea excesului de medicamente chimice mai ales la copii, deoarece ele pot avea efecte negative pe termen lung asupra imunității. 

  • Conexiunea cu natura 

Dacă locuiești într-un oraș mare, conexiunea cu natura devine și mai importantă pentru un copil. Cu siguranță ai observat că somnul copilului este mult mai bun când sunteți undeva la munte sau la bunicii de la țară. 

Mulți părinți încearcă să protejeze cât mai mult copilul de factorii externi precum vântul sau ninsoarea. Însă uneori protecția totală de fenomenele naturii poate afecta negativ imunitatea copilului. 

Desigur, nu este încurajată neglijarea îmbrăcării adecvate a copilului în funcție de vreme, dar nici căderea în extrema prea protectivă. Echipează copilul corespunzător și ieșiți să construiți un om de zăpadă dacă ninge sau lasă-l să se bălăcească în mare după ce i-ai acoperit capul cu o pălărie și l-ai dat cu protecție solară. 

Așadar, încearcă să ai grijă de imunitatea copilului tău prin lucruri de bază. Alimentația sănătoasă, monitorizarea stării de sănătate și conexiunea copilului cu natura sunt esențiale pentru a ajuta organismul să se dezvolte în condiții optime. 

Sursa foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole