Meniu

Cum arată o zi din viaţa unui maseur profesionist?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 185

Meseria de maseur nu este nici cea mai simplă, dar nici cea mai complicată meserie din lume, având propriile sale avantaje şi provocări. Masajul este practicat din cele mai vechi timpuri atât în scop terapeutic, cât şi în scop de relaxare şi medicinal, pentru a slăbi sau pentru a întreţine şi tonifia musculatura. Cei care consideră că au abilităţi în acest sens, că le place să atingă punctele sensibile ale clienţilor şi să îi vadă fericiţi, relaxaţi şi mulţumiţi, pot urma cursuri de masaj pentru a se perfecţiona şi pentru a putea profesa atât într-o instituţie specializată, într-un salon, sau chiar la domiciliul clientului.

Masajul la birou – o nouă tendinţa în rândul angajaţilor marilor companii

Una din cele mai noi tendinţe în rândul marilor companii care le impun angajaţilor să stea ore în şir pe scaun la locul de muncă pentru a-şi îndeplini sarcinile zilnice este legată de masajul la birou. Cu alte cuvinte, angajatorul aduce în firma un maseur specializat care lucrează pe cont propriu pentru a-i masa pe angajaţii săi.

Şedinţele de masaj sunt efectuate de specialişti, iar angajaţii se vor arăta profund recunoscători, muncind mai mult şi mai eficient. Masajul care se desfăşoară la birou, adică la locul de muncă, aduce numeroase avantaje atât angajaţilor, cats i angajatorilor, care vor observa că angajaţii lucrează mai mult, mai bine şi mai eficient.

Cele mai citite articole

Angajaţii care lucrează la birou pun din ce în ce mai mare accent pe mişcare, pe cât şi ce mănâncă, pe sănătatea lor. Atunci când sunt copleşiţi de muncă, un masaj poate face minuni şi este mult mai benefic decât o pauză de cafea sau de ţigară de câteva minute, spre exemplu.

În plus, grijă faţă de angajaţi la locul de muncă poate fi arătată prin oferirea unor beneficii şi facilităţi acestora, cum ar fi asigurarea unei şedinţe de masaj zilnic. Angajatorii care optează pentru această variantă, pe lângă sănătatea şi aprecierea angajaţilor, câştiga bani şi timp.

Cum arată o zi din viaţa unui maseur care lucrează pe cont propriu?

Maseurii care lucrează pe cont propriu sunt de cele mai multe ori foarte solicitaţi, mult mai solicitaţi decât cei ce lucrează exclusiv  în instituţii sau la saloane de masaj. De aceea, ziua unui maseur profesionist începe foarte devreme şi se poate termina foarte târziu. Maseurul care lucrează pe cont propriu are de regulă un program de lucru foarte flexibil, pentru că poate fi chemat în mai multe locaţii, de mai mulţi clienţi. 

Primii pacienţi ai maseurului îi solicită serviciile începând cu ora 9 la birou, dar cele mai multe solicitări sunt în jurul pauzei de prânz. În pauzele de masă, angajaţii prefera să se şi relaxeze puţin, nu numai să se alimenteze şi să se hidrateze. Sunt şi situaţii când maseurul are un job part time suplimentar la un salon sau se deplasează la domiciliul pacienţilor fideli, ceea ce înseamnă un program mult mai încărcat.

Cele mai citite articole