Meniu

Cu “divorţul” la psiholog – cum te poate ajuta un specialist să depăşeşti mai uşor perioada divorţului?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 25

În timp ce pentru unele persoane, divorţul este o eliberare, altele văd divorţul ca fiind o ruptură. De cele mai multe ori, impactul atribuit divorţului este asemănător cu cel atribuit decesului unei persoane dragi. De aceea, ajutorul unui se va dovedi nu numai de bun augur, ci şi de un real ajutor. După divorţ, terapia la psiholog se va dovedi foarte eficientă, iar timpul de “vindecare” va fi mult mai scurt. Psihologul este singura persoană în măsură să ajute pe cel sau cea care trece printr-o separare. Membrii familiei nu sunt deloc imparţiali şi, cum nu au studii în domeniu, pot să adâncească mai tare depresia în care se află persoana aflată în proces de separare, nicidecum să o scoată din această stare.

Divorţul în condiţii amiabile tot are nevoie de sprijin din partea unui psiholog

Cazurile în care divorţul are loc la notar şi ambii parteneri ies fericiţi pe acea uşă şi îşi văd bucuroşi de viaţă, fără a se confrunta cu nimic pe plan sentimental, cu regrete, păreri de rău sau depresie sunt foarte rare. Chiar şi dacă are loc la notar divorţul şi este amiabil, nu înseamnă că ambii parteneri şi-l şi doresc şi că rămân cei mai buni prieteni ci că, pentru a nu încurca mai mult procedura, pentru a nu cheltui foarte mult, pentru că procesul să nu dureze ani de zile, unul din parteneri accepta divorţul la notar. Acest lucru nu înseamnă că nu suferă în secret.

Cele mai citite articole

Ceea ce ajută cu adevărat partenerul care nu şi-a dorit divorţul dar a fost nevoit să accepte această idee şi să accepte să se prezinte amiabil la notar, poate împotriva voinţei şi dorinţei lu interioare, este o terapie la psiholog. Unii parteneri trec mai uşor prin această perioadă şi chiar  o iau imediat de la capăt, în timp ce alţii nu. Cu ajutorul psihologului, partenerul afectat va învăţa cum să treacă peste acest hop important al vieţii lui, cum să accepte şi să se împace cu ideea şi cum să vadă în continuare partea pozitivă a vieţii.

Cele patru principii de bază ale unui divorţ

Divorţul are la baza patru principii foarte importante, şi anume:

  • separarea partenerilor definitivă este rezultatul mai multor ani în care au fost nefericiţi;
  • partenerii de cuplu rareori decid împreună să divorţeze, unul singur fiind cel care ia decizia, iar celălalt este obligat să o accepte;
  • păstrarea relaţiei de cuplu de dragul copiilor nu mai funcţionează şi nu mai este la modă;
  • divorţul echivalează cu moartea sau cu pierderea unei persoane, atât pentru copii, ca şi pentru părinţi.

Pentru că unele persoane se gândesc la divorţ că fiind nu numai traumatizat, ci că una din celemi dificile etape ale vieţii lor, poate chiar cea mai dramatică, este important să apeleze la ajutorul unui specialist, a unui psiholog online, care îi ajută să se resemneze, să dezvolte noi relaţii sociale şi să redefinească rolurile parentale.

Cele mai citite articole